WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αισθάνεσαι πρησμένη μετά το σεξ; 5 πιθανές αιτίες


JTeam

31 Μαΐου 2023

Αισθάνεσαι πρησμένη μετά το σεξ; 5 πιθανές αιτίες
Είναι πιο φυσιολογικό απ' όσο περίμενες

Έχεις κάνει τέλειο σεξ και, πάνω που πας να χαλαρώσεις, να ξαπλώσεις με χαμόγελο και να πάρεις μία ανάσα, αρχίζεις να αισθάνεσαι άβολα. Η κοιλιά σου είναι πρησμένη, νιώθεις περίεργα και δεν μπορείς να απολαύσεις τη στιγμή. Κι όμως, το πρήξιμο μετά το σεξ είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Πριν αναζητήσεις τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, καλό είναι να βρεις τις αιτίες του. Από την περίοδο που περιμένεις, μέχρι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου που ενδεχομένως έχεις, οι λόγοι είναι πολλοί. Παρακάτω, δεν θα βρεις την εύκολη λύση, αλλά αν κατανοήσεις καλύτερα το σώμα σου, μπορείς να αρχίσεις να παίρνεις τα μέτρα σου.

Βακτηριακή ανισορροπία

Το πρήξιμο μετά το σεξ, μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική συγκέντρωση βακτηρίων στην περιοχή του κόλπου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει βακτηριακή κολπίτιδα και λοιμώξεις. Συνήθως, τέτοιου είδους παθήσεις εκδηλώνονται λόγω του σπέρματος ή λιπαντικών με τεχνητά υλικά.

Έμμηνος ρύση

Οι ορμόνες επηρεάζουν σημαντικά το σώμα μας, προκαλώντας του αλλαγές ανάλογα με την ημέρα του κύκλου στην οποία βρισκόμαστε. Αν, λοιπόν, περιμένουμε περίοδο, είναι πιθανό να παρατηρήσουμε πρήξιμο κατά τη διάρκεια του σεξ, ή μετά.

Πεπτικά προβλήματα

Μία ακόμη πιθανή αιτία του πρηξίματος, είναι τα προβλήματα στο έντερο. Άβολο; Άβολο. Αν, όμως, έχεις ιστορικό δυσλειτουργίας στο πεπτικό σου σύστημα, από δυσκοιλιότητα μέχρι σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, είναι πιθανό να έχεις φούσκωμα μετά το σεξ.

Δεν χρησιμοποιείς προφυλάξεις

Το να κάνεις σεξ χωρίς προφυλάξεις με άτομο που έχει ανδρικά γεννητικά όργανα, πέρα από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μπορεί να σου προκαλέσει κράμπες και στομαχόπονο.

Χρησιμοποιείς προφυλάξεις αλλά έχεις αλλεργία στο λάτεξ

Ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό, μπορεί να πρηστείς. Κι ο λόγος είναι οι αλλεργίες στο λάτεξ που ίσως έχεις και δεν το ξέρεις. Πολλά συμπτώματα ταιριάζουν μ’ εκείνα του απλού κρυώματος, άλλα περιλαμβάνουν φαγούρα, τσούξιμο κι ερεθισμό. Αν παρατηρείς κάτι παράξενο, καλό είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS