WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Plus size νύφες αρνούνται να χάσουν κιλά πριν τον γάμο τους και γίνονται η viral τάση του TikTok


JTeam

23 Ιουλίου 2023

Plus size νύφες αρνούνται να χάσουν κιλά πριν τον γάμο τους και γίνονται η viral τάση του TikTok
@rendagrella / instagram
To #BrideTok και οι περιπτώσεις που ξεχωρίσαμε

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να βλέπεις ευτυχισμένες γυναίκες, δίχως ανασφάλειες και περιορισμούς. Πόσο μάλλον τη σημαντική ημέρα του γάμου, όπου έχουν την τιμητική τους. Τα πράγματα όμως, δεν είναι πάντα εύκολα, αφού κοινωνικές νόρμες και στερεότυπα, εύκολα μπορούν να τρυπώσουν στο μυαλό μας, και να μας γεμίσουν με ανασφάλεια για τον τρόπου που δείχνουμε.

Στα καλά των media όμως, είναι η σωστή ενημέρωση, αλλά και η παρακίνηση να αναδείξουμε αυτό που πραγματικά είμαστε. Και μια νέα τέτοια τάση, είναι και το #BrideTok, το οποίο κερδίζει "όλο και περισσότερο έδαφος", με πολλές χιλιάδες γυναίκες και νύφες, να το έχουν λατρέψει και όχι άδικα.


Όλα ξεκίνησαν από τη Νέα Υόρκη, όπου ένας διαγωνισμός παρακινούσε τους χρήστες να ψηφίσουν την «αγαπημένη τους plus size νύφη», πηγαίνοντας κόντρα στο κίνημα #SheddingForTheWedding, όπου υπέρβαρα ζευγάρια προσπαθούσαν να χάσουν κιλά, πριν την ημέρα της τελετής και κινηματογραφούσαν την εμπειρία τους.

Ωστόσο, η 31χρονη Χολμς, δεν ήθελε να κάνει τίποτα από όλα αυτά. «Το να προσπαθήσω να χάσω 50 κιλά για το γάμο μου δεν μου φαινόταν αυθεντικό, θα ήταν ψυχοφθόρο», δήλωσε η ίδια στην αμερικανική εφημερίδα The Post. «Ο Τζέικ με ερωτεύτηκε με αυτό το σώμα και πίστευε ότι ήμουν πανέμορφη, επομένως το να χάσω κιλά για την ημέρα του γάμου, δεν είχε καμία σημασία για εμένα», πρόσθεσε. «Την ημέρα της τελετής, ένιωθα υπέροχα με τις καμπύλες μου, και έτσι ακριβώς όπως ήμουν. Έτσι ακριβώς όπως με ερωτεύτηκε και ο σύντροφος μου και όπως με αγάπησαν οι άνθρωποι που ήταν δίπλα μου».


Μια ακόμη περίπτωση, είναι και αυτή της Ρενάτα, επίσης από την Νέα Υόρκη, η οποία μίλησε για το σχετικό θέμα: «Κάθε νύφη πρέπει να κάνει ό,τι την κάνει να νιώθει άνετα, και για μένα αυτό δεν ήταν η απώλεια βάρους. Υπάρχει μεγάλη πίεση για να είσαι στα καλύτερα σου την ημέρα του γάμου σου, ωστόσο απορρίπτω την ιδέα ότι τα καλύτερα σου σημαίνει να είσαι στα πιο λεπτά σου», πρόσθεσε. «Χωρίς αυτό το άγχος, μπόρεσα να επικεντρωθώ στα πραγματικά σημαντικά κομμάτια της ημέρας του γάμου, όπως οι ιδιαίτερες στιγμές με τον σύζυγό μου, την οικογένεια και τους φίλους μου».

Τα βίντεο της στο TikTok, στα οποία ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν χρειάζεται να χάσετε βάρος για το γάμο σας. Το στομάχι σας και κάθε σας καμπύλη είναι όμορφη. Θα είστε η πιο υπέροχη και μοναδική νύφη όπως είστε», έχουν αναδημοσιευτεί από χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο με όλο και περισσότερες να προωθούν περισσότερο body positivity στα social.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.