WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τελικά τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλό σου αμέσως μετά το σεξ;


JTeam

6 Αυγούστου 2023

Τελικά τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλό σου αμέσως μετά το σεξ;
Pexels/duong
Αρκεί το σεξ για να ερωτευτούμε κάποιον;

Ξέρουμε πολύ καλά πώς είναι ο έρωτας, αλλά υπάρχει περίπτωση να έχουμε νιώσει σύνδεση με κάποιον αμέσως μετά το σεξ, ενώ δεν είναι ότι μάς αρέσει και τόσο πολύ. Ισχύει αυτό που λένε για τις γυναίκες και το σεξ ή είναι όλα θέμα εγκεφάλου και ορμονών;

Ρίξε την ευθύνη στις ορμόνες

Πιο συγκεκριμένα, στην ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της ογάπης, που εκκρίνεται μετά το σεξ και ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο που έχεις με κάποιον. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η συγκεκριμένη ορμόνη απελευθερώνεται όταν έχεις οργασμό, άρα αυτό σου προκαλεί μεγαλύτερη ένταση, και δεν είναι μόνο σωματική. Μην απορείς λοιπόν αν σκέφτεσαι κάποιον ενώ μπορεί να μην σου άρεσε στην αρχή. Το σεξ, και δη ο οργασμός, προκαλεί τέτοια συναισθήματα.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειαζόμαστε μόνο το σεξ για να απελευθερωθεί αυτή η ορμόνη. Εκκρίνεται και όταν αγκαλιάζουμε κάποιον που αγαπάμε, όταν χαϊδεύουμε το κατοικίδιό μας, όταν παίζουμε ομαδικά αθλήματα, αλλά και όταν βλέπουμε το μπλε χρώμα. Βεβαίως.

Οι ορμόνες μόνο δεν αρκούν

Είναι προφανές ότι δεν θα ερωτεύεσαι οποιονδήποτε επιλέγεις για ερωτικό παρτενέρ. Αν ο σκοπός είναι one night stand ή casual σεξ, μπορεί να μείνει εκεί, αρκεί να μην μπερδεύεις την ευτυχία των ορμονών με τον αληθινό έρωτα. Στο τέλος της ημέρας, οι ορμόνες δεν αρκούν. Πρέπει να τσεκάρεις και τα red flags.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.