WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Stack Dating: Τα "πρόχειρα" ραντεβού έγιναν τάση και, μάλλον, λειτουργούν


JTeam

14 Αυγούστου 2023

Stack Dating: Τα "πρόχειρα" ραντεβού έγιναν τάση και, μάλλον, λειτουργούν
Ίσως είναι η αλλαγή που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν

Η εποχή που σπαταλούσες ώρες από τη ζωή σου για να ετοιμαστείς και να βγεις ραντεβού, ανήκει στο παρελθόν. Η Gen Z αλλάζει τους κανόνες και στο dating, κάνοντάς το πιο εύκολο - το λέει και έρευνα του Tinder. Το 51% των χρηστών του app, ηλικίας 18-25, δηλώνει ότι βαρέθηκε να πιέζεται και έχει αποφασίσει ότι η ζωή του δεν θα περιστρέφεται γύρω από την εύρεση ερωτικού συντρόφου. Βγαίνουν είτε πριν είτε μετά το γυμναστήριο και κανονίζουν τα ραντεβού όποτε έχουν κενό στο πρόγραμμά τους, αντί να κανονίζουν το πρόγραμμά τους βάσει του ραντεβού.

Αυτή η χαλαρή προσέγγιση του dating έχει όνομα: Είναι το stack dating και μπορεί να μη μοιάζει σαν το πιο ρομαντικό πράγμα του κόσμου, όμως ταιριάζει πάρα πολύ στην πραγματικότητα του 2023. Ουσιαστικά, βγαίνεις με τον άλλο ενώ είσαι ήδη έξω, ακριβώς όπως θα πήγαινες για καφέ, ποτό ή βόλτα με τους φίλους σου. Γιατί ενώ ναι, το ραντεβού είναι σημαντικό και δεν σου περνά εντελώς αδιάφορο, πρώτον έχεις και ζωή, και δεύτερον, προτιμάς να δείξεις την πιο αυθεντική πλευρά του εαυτού σου. Μάλιστα, το 32% της Gen Z δίνει σημείο συνάντησης ακριβώς κάτω από το γραφείο, για ένα μικρό coffee break.

Πλέον, το να βγαίνεις πεντάωρα ραντεβού θεωρείται πασέ. Η νέα τάση θέλει να πηγαίνεις πολλά, μικρά ραντεβού, αν αυτό εξυπηρετεί καλύτερα το πρόγραμμα σου. Αντί να περιμένεις να σε διαλέξει κάποιος, αναγνωρίζεις ότι έχεις περιορισμένο χρόνο και δεν πρόκειται να τον σπαταλήσεις προσπαθώντας να αρέσεις. Όταν έχεις αυτήν τη λογική, μάλιστα, αισθάνεσαι και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επικεντρώνεσαι στο αν ταιριάζετε, όχι στο αν σε θέλει.

Το stack dating δεν είναι περίπλοκο. Είναι απλώς μία τεχνική που χρησιμοποιούν όλοι εκείνοι που θέλουν μεν να βγουν ραντεβού, αλλά δεν θέλουν να του δώσουν παραπάνω αξία από αυτήν που του αξίζει. Όλοι το έχουμε κάνει, όλοι έχουμε πάθει εμμονή με άτομα που τελικά δεν μας άρεσαν και τόσο, οπότε ίσως αξίζει να το κάνουμε όταν έχουμε χρόνο.

Επιπλέον, δεν αισθάνεσαι άγχος και πίεση. Το πηγαίνεις χαλαρά και όπου βγει, αν βγει. Έτσι, δεν θα νιώσεις ότι χάνεις τον χρόνο σου, στο τέλος της ημέρας. Κι ενώ ναι, το “κανονικό” dating είναι πιο ρομαντικό και παραμυθένιο, ίσως δεν ταιριάζει στον σημερινό τρόπο ζωής σου. Ίσως αξίζει να δοκιμάσεις κάτι άλλο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS