WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σεξ μετά τα 50: 4 λόγοι που το απολαμβάνεις τότε περισσότερο


Κλέλια Φατούρου

2 Σεπτεμβρίου 2023

Σεξ μετά τα 50: 4 λόγοι που το απολαμβάνεις τότε περισσότερο
Unsplash/anthony tran
Το σεξ ωριμάζει σαν το καλό κρασί

Ας ξεκινήσουμε με μία αλήθεια. Το σεξ μπορεί να είναι απολαυστικό σε κάθε δεκαετία της ζωής μας, αρκεί να ξέρουμε τι μάς αρέσει και να το διεκδικούμε. Παρόλα αυτά, ανακαλύπτουμε τι θέλουμε όσο μεγαλώνουμε, και σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει και το σεξ.

Ωριμάζει σαν το καλό κρασί και μαζί του φέρνει περισσότερη ηδονή, λιγότερη βιασύνη και εντονότερους οργασμούς. Δεν το λέω εγώ αλλά η επιστήμη. Γιατί όμως συμβαίνει αυτά; Γιατί τόσα χρόνια πιστεύουμε ότι το καλό σεξ γίνεται στη νιότη και ότι μετά τα 50 αρχίζει η φθορά;

Δεν αγχωνόμαστε για παιδιά

Είτε θες είτε δεν θες να κάνεις παιδιά, μετά την εμμηνόπαυση έρχεται μία νέα φάση της ζωής σου. Δεν κάνεις σεξ με σκοπό την αναπαραγωγή ή δεν αγχώνεσαι μήπως και συμβεί. Μιλάμε για μία περίοδο απελευθέρωσης από κάθε άγχος.

Νέοι δρόμοι στην απόλαυση

Τα έχεις κάνεις όλα και τώρα δεν ντρέπεσαι να πειραματιστείς. Ερωτικά βοηθήματα, περισσότερα προκαταρκτικά και στάσεις που νεότερη ντρεπόσουν να κάνεις. Δεν υπάρχει πια αυτή η διστακτικότητα που είχες.

Ναι στην ποιότητα, όχι στην ποσότητα

Όχι ότι αυτά τα δύο δεν συνδυάζονται, αλλά δεν σε ενδιαφέρει να κυνηγάς στατιστικές και να κάνεις σεξ 4 φορές την εβδομάδα. Ξέρεις ότι μία φορά μπορεί να είναι αξέχαστη αν είναι με τον σωστό παρτενέρ και αν επικοινωνείς τα θέλω σου. Υπομονή και όχι βιασύνες.

Λες ναι στο λιπαντικό

Μετά την εμμηνόπαυση, μπορεί να μειωθεί η λίπανση του κόλπου. Αυτό τι σημαίνει; Ότι κόβουμε το σεξ; Όχι, σημαίνει ότι το βοηθάμε με λιπαντικό, που συστήνεται σε όλες τις ηλικίες. Ας μην κάνουμε τα πράγματα πιο δύσκολα χωρίς λόγο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.