WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τελικά οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν χαμηλότερη λίμπιντο;


JTeam

3 Σεπτεμβρίου 2023

Τελικά οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν χαμηλότερη λίμπιντο;
Μάλλον ναι, και θα καταλάβεις γιατί νέα έρευνα ισχυρίζεται πως οι έξυπνοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται τόσο για το σεξ

Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει και εσύ, αλλά οι τοξικοί σύντροφοι και οι νάρκισσοι, επιζητούσαν περισσότερο το σεξ σε μια σχέση. Στην πραγματικότητα, μπορεί μερικές φορές, έστω και υποσυνείδητα, να πίεζαν γι' αυτό, ή να «θύμωναν» όποτε δεν το έπαιρναν. Κάτι τέτοιο λίγο - πολύ, έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα έρευνα, η οποία ισχυρίζεται πως τα άτομα, που είναι πιο ολοκληρωμένα πνευματικά και λιγότερο τοξικά, δεν έχουν το σεξ σε προτεραιότητα.

«Οι άνθρωποι που αποκαλούνται διανοούμενοι αγαπούν λιγότερο το σεξ από άλλους ανθρώπους. Ο λόγος γι’ αυτό ήταν ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορούσαν να ικανοποιήσουν τον εαυτό τους και σε άλλους τομείς εκτός από το σεξ», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Για τους έξυπνους ανθρώπους, η πνευματική ικανοποίηση είναι σημαντικότερη της σωματικής. Και κυρίως η πνευματική ευχαρίστηση, είναι πολύ διαφορετική από την σωματική.

Jenny.Gr


«Οι άνθρωποι που δεν έχουν πολιτιστικό υπόβαθρο ή που δεν είναι ευφυείς δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την επιθυμία τους για ευχαρίστηση με νοητικές διεργασίες, οπότε μπορούν να φτάσουν στην ευχαρίστηση κυρίως μέσω της σεξουαλικότητας. Σε αυτή την περίπτωση, οι άνθρωποι που δεν μπορούν να φτάσουν στην πνευματική ολοκλήρωση βιώνουν μεγαλύτερη “σεξουαλική πείνα”. Δεδομένου ότι τίποτα στο μυαλό τους δεν μπορεί να εξελιχθεί σε ένα άλλο σημείο εκτός από τη σεξουαλικότητα, η αντίληψή τους για τη ζωή επικεντρώνεται επίσης στη σεξουαλικότητα».

Ακόμη σημειώνεται πως οι άνθρωποι που αποδέχονται το σεξ ως μια πολύ συνηθισμένη πράξη βλέπουν τη σεξουαλικότητα ως ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής. Αυτή η κατάσταση πολλές φορές μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της λίμπιντο.

Εμείς πάντως, εξακολουθούμε να βρίσκουμε τα πιο έξυπνα άτομα, ιδιαίτερα ελκυστικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.