WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου είναι πραγματικά υγιής


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2023

6 σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου είναι πραγματικά υγιής
@gabriellecaunesil / instagram
Συμπεριφορές που δίνουν το «πράσινο φως» για να προχωρήσει μια σχέση

Μπορεί να εστιάζουμε αρκετές φορές στις τοξικές σχέσεις και σε όλα εκείνα τα σημάδια που δείχνουν πως ένας σύντροφος, είναι τελικά τοξικός στις ζωές μας -ωστόσο ήρθε επιτέλους η ώρα να δούμε τα σημάδια που υποδηλώνουν πως είμαστε σε μια υγιής και ευτυχισμένη σχέση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, ποια σημάδια χρειαζόμαστε σε μια ερωτική σχέση, προκειμένου να βεβαιωθούμε πως υπάρχουν υγιείς βάσεις και μια ευτυχισμένη σύνδεση;

Δεν φοβάστε να διαφωνήσετε

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία σε μια σχέση, είναι το να είμαστε πραγματικά ο εαυτός μας. Αυτό σημαίνει να μπορούμε να εκφραζόμαστε όπως θέλουμε, αλλά και να λέμε ελεύθερα αυτό που πιστεύουμε, χωρίς να φοβόμαστε αν ο σύντροφος μας θα θυμώσει ή θα παρεξηγηθεί. Προφανώς, εκφραζόμαστε με σεβασμό και χωρίς να προσβάλλουμε. Ο τρόπος είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Σε μια σχέση όμως, οι υγιείς διαφωνίες είναι ένα θετικό στοιχείο, το οποίο στην πραγματικότητα μπορεί να είναι εποικοδομητικό και να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση ανάμεσα σας.

Δεν είστε τα πάντα ο ένας στον άλλο -αλλά η προτεραιότητα

Αυτή η χιλιοειπωμένη φράση «είσαι τα πάντα μου», είναι πολύ πιο τοξική απ' όσο φαντάζεσαι. Όχι δεν χρειάζεται να ταυτίσεις ολόκληρη την ύπαρξη σου με ένα πρόσωπο, ούτε να εξαρτάσαι από αυτό. Είναι προτιμότερο να θέσεις τις προτεραιότητες σου, και να επιλέγεις καθημερινά τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, και σε στηρίζει, αφήνοντας τα δράματα και τις υπερβολές στην άκρη.

Έχετε κοινές αξίες και στόχους

Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι απλή λογική στις σχέσεις, αλλά ταυτόχρονα είναι καθοριστικό για να υπάρξει ένας υγιής δεσμός. Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι αξίες και οι στόχοι οφείλουν να είναι κοινοί, αλλιώς τα προβλήματα που θα προκύψουν ίσως και να είναι αξεπέραστα. Ένα από τα πιο κλασσικά παραδείγματα, είναι το θέμα απόκτησης παιδιών και οικογένειας. Όταν δυο σύντροφοι έχουν διαφορετικά θέλω, σε αυτό το κομμάτι, είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν υποχωρήσεις και να καταπιεστούν επιθυμίες.

Περνάτε καλά μαζί

Ακόμη και αν κάνετε τα πιο συνηθισμένα πράγματα στην καθημερινότητα σας, όταν τα κάνετε μαζί, είναι αλλιώς. Είναι διαφορετικά και λίγο πιο ευχάριστα. Αυτό είναι ένα σημάδι πως όχι μόνο έχετε βρει έναν κατάλληλο για εσάς σύντροφο, αλλά και πως ταιριάζετε στο να προχωρήσετε τις ζωές σας από κοινού.

Οι γύρω σας στηρίζουν τη σχέση σας

Είναι ίσως ένα από τα πιο υποτιμημένα σημάδια, αλλά τα άτομα που νοιάζονται πραγματικά για εσάς, και σας καταλαβαίνουν καλά, γνωρίζουν πότε είστε καλά με κάποιον και πότε όχι. Συνήθως δεν μας ενδιαφέρει η άποψη των άλλων για τις επιλογές μας, αλλά ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Αν οι γύρω σας δεν στηρίζουν τη σχέση σας, και τους εμπιστεύεστε, ίσως είναι καλό να τους ακούσετε. Αν διαφορετικά είναι χαρούμενοι για εσάς, και για τον άνθρωπο που έχετε επιλέξει, τότε κάτι έχετε κάνει καλά.

Ανεξαρτήτως καταστάσεων, δεν χάνεται ο σεβασμός

Οι δύσκολες στιγμές και τα προβλήματα είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής. Το ζήτημα είναι πως ακριβώς τα αντιμετωπίζουμε, αλλά και πως συμπεριφερόμαστε στους κοντινούς μας ανθρώπους, όταν βρισκόμαστε στα χειρότερα μας. Σε μια υγιής σχέση είναι απαραίτητο ο σεβασμός να αποτελεί βάση και να μην χάνεται ανεξαρτήτως καταστάσεων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.