WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Καταρρίπτουμε 3 βασικούς μύθους για τον γυναικείο οργασμό


JTeam

29 Σεπτεμβρίου 2023

Καταρρίπτουμε 3 βασικούς μύθους για τον γυναικείο οργασμό
@karajewelll
Αλήθειες και μύθοι για τον γυναικείο οργασμό, που καλό είναι να ξαναθυμηθούμε

Ο γυναικείος οργασμός είναι ένα θέμα που ίσως έχει συζητηθεί όσο κανένα άλλο. Πολλά έχουν ειπωθεί, αλλά το κατά πόσο ισχύουν το ανακαλύπτουμε καλύτερα σήμερα, όπου η επιστήμη ασχολείται περισσότερο με το συγκεκριμένο θέμα. Είναι γνωστό πως ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος στο συγκεκριμένο θέμα μπορεί να έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά λειτουργούν διαφορετικά.

Το γυναίκειο σώμα είναι από μόνο του θαυμαστό, αλλά και πολύπλοκο. Και ο τρόπος που φτάνει σε μια σεξουαλική κορύφωση, είναι επίσης πολυπαραγοντικός και πολύπλοκος. Και επειδή πολλά έχουμε ακούσει σχετικά με τον γυναικείο οργασμό, πάμε να δούμε τι ΔΕΝ ισχύει:

«Η γυναίκα όταν δεν έρχεται σε οργασμό, δεν απολαμβάνει το σεξ ή έχει πρόβλημα»

Το σεξ είναι ωραίο όταν καταλήγει σε οργασμό, αλλά δεν είναι όλες οι ημέρες ίδιες, ούτε η συναισθηματική κατάσταση, ούτε και οι συνθήκες. Μια γυναίκα μπορεί να απολαύσει το σεξ, χωρίς απαραίτητα να φτάσει σε κορύφωση. Δεδομένου ότι η γυναικεία κορύφωση είναι πολύπλοκη, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι εντελώς φυσιολογικό να μην ολοκληρώνει κάθε φορά που κάνετε σεξ. Αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα, πως δεν θέλει τον σύντροφο της, ή πως δεν της αρέσει η όλη διαδικασία. Να θυμάστε πως κάθε γυναίκα κορυφώνει με τον τρόπο της και τη δική της συχνότητα.

«Η γυναίκα δεν μπορεί να εκσπερματίσει»

Πιθανώς να έχουμε συνδέσει την λέξη «εκσπερμάτωση» με τον ανδρικό οργασμό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει και γυναικεία εκσπερμάτωση. Είναι πιο σπάνια μεν, αλλά υπάρχουν γυναίκες που που μπορούν να εκσπερματίσουν κολπικό υγρό που ισοδυναμεί με την ποσότητα που συνήθως εκσπερματίζουν οι άντρες. Αυτό συμβαίνει όταν ερεθίζεται το σημείο G, είτε η κλειτορίδα της είτε και τα δύο μαζί. Οι παραουρηθρικοί αδένες, το σημείο G και σπόγγος της ουρήθρας βρίσκονται στο ίδιο σημείο του σώματός μας. Τυπικά, όταν ένα ερεθίζεται ένα σημείο τότε ερεθίζονται όλα.

«Πρέπει να στοχεύεις στο σημείο G»

Και επειδή το αναφέραμε αυτό το σημείο και επειδή ίσως έχουμε κουραστεί να ακούμε γι' αυτό και τις προσπάθειες αντρών να το βρουν, ας δούμε λίγο καλύτερα τι πραγματικά συμβαίνει. Μερίδα επιστημόνων, ισχυρίζεται πως το γνωστό και ως σημείο του Grafenburg βρίσκεται στο άνω εσωτερικό τοίχωμα του κόλπου σε βάθος περίπου τριών με πέντε εκατοστών. Και λέμε ισχυρίζονται γιατί υπάρχει μία διαφωνία μεταξύ των ειδικών σχετικά με την ακριβή τοποθεσία του. Διαφωνία υπάρχει επίσης και για την ύπαρξή του. Μέχρι στιγμής λοιπόν δεν έχουν υπάρξει επιστημονικά δεδομένα που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός κοινού σημείου για όλες τις γυναίκες, ωστόσο αυτό που έχει επιστημονικά επιβεβαιωθεί είναι πως ο γυναικείος οργασμός επιτυγχάνεται πιο εύκολα με την διέγερση της κλειτορίδας.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.