WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Κεφάλαιο συγκατοίκηση: 3 tips για να οργανώσετε τα οικονομικά σας


Ερασμία Αρβανιτά

9 Νοεμβρίου 2023

Κεφάλαιο συγκατοίκηση: 3 tips για να οργανώσετε τα οικονομικά σας
Pexels
Η συγκατοίκηση είναι πολύ σημαντικό βήμα για ένα ζευγάρι, γι’αυτό καλό είναι κάποια πράγματα να ξεκαθαρίζονται από την αρχή 

Όπως για παράδειγμα το θέμα των οικονομικών, που αποτελεί ένα αρκετά πονεμένο ζήτημα. Ειδικά αν δεν έχεις συγκατοικήσει ξανά με κάποιον. Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι διαφωνίες συχνές.

Αν, λοιπόν, θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα με τη σχέση σου και να μείνετε μαζί, τότε τα παρακάτω οικονομικά tips θα σε γλυτώσουν από αρκετά προβλήματα.

Ξεκαθαρίστε από την αρχή πώς θα πληρώνετε τα έξοδα

Αυτή πρέπει να είναι μια από τις πρώτες συζητήσεις σας. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είστε ξεκάθαροι και οι δύο. Θα πληρώνετε τα έξοδα 50-50; Θα αναλάβει κάποιος να πληρώνει συγκεκριμένα έξοδα ή λογαριασμούς; Οι επιλογές που μπορεί να λειτουργούν καλύτερα για το κάθε ζευγάρι ποικίλλουν. Αλλά καλό είναι να κατασταλάξετε κάπου για να μην έχετε παρεξηγήσεις μετά.

Να μιλάτε τακτικά για τo πώς θα διαμορφώνετε το budget σας

Το να συζητάτε τακτικά για το budget σας είναι εξίσου σημαντικό. Μπορείτε να δημιουργήσετε μία λίστα με το ποιος θα κάνει τι, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα των οικονομικών σας. Επίσης καλό είναι να αποκωδικοποιείτε σιγά-σιγά ο ένας τις καταναλωτικές συνήθειες του άλλου. Δηλαδή εάν ο σύντροφος σου ενδιαφέρεται να αποταμιεύσει χρήματα για να αγοράσει ένα νέο σπίτι κι εσύ προτιμάς να ξοδεύεις χρήματα για να περνάς καλά (ή το αντίστροφο), εντάξει τότε μπορεί να υπάρξουν τριβές.

Μη βιάζεστε να τα έχετε όλα κοινά

Γενικά το βήμα της συγκατοίκησης είναι μέρος μιας δοκιμαστικής διαδικασίας, για να δείτε εάν η σχέση σας μπορεί να αντέξει σε βάθος χρόνου. Γι΄αυτό καλό είναι να μη βιάζεστε εξαρχής να τα έχετε όλα κοινά. Δεν χρειάζεται να έχετε απευθείας κοινούς λογαριασμούς και κοινές κάρτες. Καλύτερα να έχετε λίγο τον χώρο σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.