WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Χάθηκε το πάθος στη σχέση σου; 3 tips για να το επαναφέρεις


JTeam

22 Νοεμβρίου 2023

Χάθηκε το πάθος στη σχέση σου; 3 tips για να το επαναφέρεις
unsplash
Μην επαναπαύεσαι και δώσε χρόνο -παρακάτω, θα βρεις 3 συμβουλές για να σώσεις τη σχέση

Νομίζεις ότι όταν χάνεται το πάθος, η σχέση είναι καταδικασμένη; Ε, κάνεις λάθος. Κι όσο πιστεύεις σε στερεότυπα, τόσο πιθανότερο είναι να τα υιοθετήσεις. Το πάθος κρατάει λίγες εβδομάδες ή μήνες ή η ρουτίνα έρχεται με το που συζείς με τον σύντροφό σου. Όλα αυτά ισχύουν, μόνο όταν το επιτρέπεις εσύ. Το πάθος μπορεί να είναι εκεί, αρκεί να μην περιμένεις ότι θα γεννηθεί ως διά μαγείας, αν έχεις πάψει να προσπαθείς.

Θα θεωρήσουμε δεδομένο ότι έχεις επιλέξει έναν άνθρωπο που σου ταιριάζει και το πάθος βρίσκεται εκεί από την αρχή. Αν αυτό αρχίζει να φθίνει, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Βγάλε τα εμπόδια από τη μέση

Τι σημαίνει εμπόδια; Τα πάντα. Από το άγχος που προκαλεί η δουλειά, από ένα σπίτι που δεν είναι καθαρό και δεν σε εμπνέει, από παλιές συναισθηματικές πληγές που επιτρέπεις να καταστρέφουν τη σχέση σου. Δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα, και αμέσως, αλλά μπορείς να αναγνωρίσεις τα εμπόδια και να φροντίσεις να μην γεμίζουν τοξικότητα τη δική σας σχέση.

Βρες χρόνο

Ναι, δουλεύεις πολύ. Ναι, κουράζεσαι και το μόνο που θέλεις είναι να πας σπίτι για ύπνο. Όχι, το να κάνεις κάθε μέρα σεξ, δεν είναι ρεαλιστικό. Μπορείτε, ωστόσο, μαζί να βρείτε χρόνο για ερωτικό παιχνίδι, χωρίς να υπάρχει πάντα διείσδυση. Και όταν έχετε τον χρόνο, θα τον εκμεταλλευτείτε πλήρως.

Δοκίμασε κάτι καινούργιο

Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που ξέρεις ότι λειτουργούν διαχρονικά στο σεξ, αλλά μην επαναπαύεσαι κιόλας, γιατί κάποια στιγμή, αυτά που θα λειτουργούν, θα είναι σαν ρουτίνα. Δοκιμάστε μία νέα στάση, ένα sex toy ή αλλαγή τοποθεσία. Δεν χρειάζονται τρομερές αλλαγές για να το απολαύσετε και οι δύο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.