WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για σεξ, για σίγουρο οργασμό


JTeam

7 Φεβρουαρίου 2024

Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για σεξ, για σίγουρο οργασμό
Unsplash/ Adam Winger
Τη συγκεκριμένη ώρα μάλλον είσαι στη δουλειά, αλλά τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για σεξ 

Έχεις ακούσει τα πάντα. Μεταξύ αυτών, ότι τις πρωινές ώρες το σεξ λειτουργεί καλύτερα. Αλλά, εδώ θα καταρρίψουμε αυτόν τον μύθο, γιατί η αλήθεια είναι διαφορετική. Ναι, η καλύτερη ώρα να κάνεις σεξ είναι στις 15:00 το μεσημέρι. Και θα σου εξηγήσουμε γιατί.

Αυτό συμβαίνει γιατί εκείνη την ώρα οι άνδρες και οι γυναίκες είναι πιο συντονισμένοι με τις επιθυμίες του συντρόφου τους. Μάλιστα, τις απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την ορμονολόγο Αλίσα Βίτι, οι γυναίκες έχουν υψηλά τα επίπεδα της κορτιζόλης, η οποία βοηθά στην εγρήγορση και στη μέγιστη ανταπόκριση του σώματος. Την ίδια ώρα, όπως σημείωσε η ειδικός στην Daily Mail, οι άνδρες έχουν αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων, καθιστώντας τους «συναισθηματικά παρόντες» κατά τη διάρκεια του σεξ.

Το μόνο «πρόβλημα» είναι ότι η τεστοστερόνη, μια βασική ορμόνη στη σεξουαλική διέγερση και απόδοση, παράγεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οπότε, η τέλεια στιγμή για να κάνει σεξ ένας άνδρας είναι νωρίς το πρωί, καθώς τότε η επιθυμία είναι μεγαλύτερη. Σύμφωνα, όμως, με την Αλίσα Βίτι, αργά το απόγευμα είναι άλλη μια καλή στιγμή για τους άνδρες να κάνουν σεξ γιατί, ενώ τα επίπεδα τεστοστερόνης τους πέφτουν, τα επίπεδα οιστρογόνων τους αυξάνονται.

Τελικά, το «κόλπο» για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με την Αλίσα Βίτι, βρίσκεται στο να καταλάβουν οι σύντροφοι πώς να συγχρονίσουν τη λίμπιντό τους. Κι ο καλύτερος συμβιβασμός, όπως είπε η ίδια, είναι στις 15:00 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.