WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Να στείλω πρώτη μήνυμα ή να περιμένω; 7 περιπτώσεις που πρέπει να το αποφύγεις


JTeam

2 Απριλίου 2024

woman texting
Κεφάλαιο μήνυμα: Ποιος στέλνει πρώτος, γιατί κάποιος δεν απαντάει και πώς θα ξέρεις πού βρίσκεσαι με τον τύπο που σου αρέσει αλλά σε έχει στο "διαβάστηκε"

Αυτός ο τύπος είναι φοβερός. Σου αρέσει πολύ! Κι εκεί που έχεις πάρει τρελή φόρα να κάνεις τα πάντα μαζί του, έρχονται οι «γκουρού των σχέσεων» και σου λένε: Μη τυχόν και κάνεις εσύ πρώτη κίνηση... Αγόρι είναι. Άφησέ τον να σε κυνηγήσει λίγο. Κι εντάξει, αυτό να το δεχτούμε. Ένα μήνυμα όμως να μην το στείλεις πρώτη ή πρέπει να περιμένεις να σου στείλει εκείνος;

Η απάντηση είναι “εξαρτάται”.

7 καταστάσεις που δεν πρέπει να στείλεις μήνυμα πρώτη

1. Αν εσύ είσαι εκείνη που επιδιώκει πάντα την επαφή
Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την έναρξη της επαφής. Αλλά αν δεν ανταποδίδει ποτέ την ενέργεια που δίνεις εσύ, μπορεί να σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται. Σε αυτή την περίπτωση, μην του στείλεις μήνυμα πρώτη και δώσε του λίγο χώρο για να δείξει το ενδιαφέρον του.

2. Σε αγνοεί μετά από το πρώτο ραντεβού
Εάν σε αγνοεί μετά το πρώτο ραντεβού, δεν είναι καλό σημάδι. Μην του στείλεις τίποτα, λοιπόν, ειδικά αν έχεις ήδη προσπαθήσει μια φορά να επικοινωνήσεις μαζί του. Να θυμάσαι ότι δεν... απειλείται η ζωή του, οπότε μπορεί αν θέλει να επικοινωνήσει. Οπότε, αν σε αγνοεί και εσύ τον κυνηγάς, μπορεί να σε οδηγήσει σε μια άδικη σχέση που δεν θα σου προσφέρει όσα αξίζεις.

3. Μετά από χωρισμό
Μετά από ένα χωρισμό και οι δύο χρειάζεστε χρόνο για να θεραπευτείτε και να βρείτε τα νέα σας πατήματα. Μην του στείλεις. Προσπάθησε να σεβαστείς το χρόνο που χρειάζεται για να προχωρήσει.

4. Άφησε το μήνυμά σου στο διαβάστηκε
Αν το προηγούμενο μήνυμα που του έχεις στείλει έχει μείνει στο διαβάστηκε ή δεν το έχει ανοίξει καν, διέγραψε το κινητό του. Ειδικά αν το μήνυμα ήταν μια ερώτηση που θα μπορούσε εύκολα να απαντήσει!
Για να στείλει κάποιος ένα μήνυμα χρειάζονται α) μερικά δευτερόλεπτα και β) επιθυμία να το κάνει. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, δεν δείχνει ότι έχει ακριβώς την επιθυμία να σου στείλει κάτι. Μην παραμυθιάζεσαι, λοιπόν, λέγοντας “Λες να το ξέχασε;” ή “Θα είχε πολλή δουλειά” κλπ. Μη ζητάς επιβεβαίωση από κάποιον που δεν σου δίνει καμία σημασία. Πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο: κινδυνεύεις να μετρήσεις την αξία σου σύμφωνα με τις απόψεις ή τη στάση του.

texting


5. Δεν είχες νέα του εδώ και μια εβδομάδα ή περισσότερο
Σε γενικές γραμμές, οι άνδρες που εξαφανίζονται για μια εβδομάδα ή περισσότερο συνήθως δεν ενδιαφέρονται ή έχουν αμφιβολίες/σύγχυση για το τι θέλουν. Οπότε μην του στείλεις. Η έλλειψη ανταπόκρισής του είναι η πιο εκκωφαντική του απάντηση.

6. Καβγαδίσατε και σε προσέβαλε
Εντάξει, καβγαδίσατε. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Θέλεις, λοιπόν, να του στείλεις μήνυμα γιατί φοβάσαι ότι εκείνος δεν θα το κάνει ποτέ. Δεν πρέπει, όμως, αν σε έκανε να νιώσεις φριχτά ή αξιολύπητη. Στους καβγάδες συνήθως ο ένας πληγώνει τον άλλον περισσότερο με λόγια ή πράξεις. Εάν, λοιπόν, είσαι εσύ εκείνη που τραυματίστηκε στη «μάχη», τότε είσαι αυτή που αξίζει μια συγγνώμη! Ή έστω ένα μήνυμα.

7. Όταν είσαι μεθυσμένη
Όχι, δεν είναι καλή ιδέα να του στείλεις μήνυμα όταν είσαι μεθυσμένη. Ακόμη κι αν σε αυτή τη φάση νιώθεις ότι δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Επειδή το επόμενο πρωί μπορεί να μην αισθάνεσαι τόσο δυνατή όσο αυτή τη στιγμή, καλό θα ήταν να αποφύγεις την αμηχανία του μηνύματος στις 3 τα χαράματα.

Θα είναι μια διασκεδαστική ιστορία που θα διηγείσαι σε μεγάλη ηλικία, αλλά γενικά, δεν προτείνεται.

Και 4 καταστάσεις που μπορείς να του στείλεις μήνυμα πρώτη

Είσαι ελεύθερη ανεξάρτητη και με αυτοπεποίθηση. Έχεις, δηλαδή, όλα όσα απαιτούνται για να στείλεις εσύ πρώτη μήνυμα σε κάποιον. Γιατί και πότε όμως να το κάνεις;

1. Το θέλεις, απλώς
Χωρίς παιχνίδια, καθαρή σκέψη και καθαρή ενέργεια. Αν θέλεις ειλικρινά να μάθεις πώς τα πάει, κάν' το! Το αυτομπλοκάρισμα και τα στερεότυπα ευθύνονται κατά πολύ για τα μπερδεμένα μηνύματα στο flirting και dating. Και εννοούμε τα κλασικά ότι "Ένας άντρας πρέπει πρώτα να στείλει μήνυμα" ή "Μια γυναίκα πρέπει να τη διεκδικήσουν".

2. Μετά από έναν καυγά στον οποίο έφταιγες
Θα πρέπει να του στείλεις μήνυμα πρώτη μετά από έναν καυγά στον οποίο του είπες προσβλητικά και άσχημα πράγματα. Αυτή τη φορά, εσύ οφείλεις μια ειλικρινή συγγνώμη! Αφού ηρεμήσεις, λοιπόν, σκέφτεσαι καθαρά και δεν σε κυριεύουν τα συναισθήματα, στείλε του ένα μήνυμα. Δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνεις. Είτε θέλεις να ζητήσεις συγγνώμη είτε απλά να σπάσεις τον πάγο ή να του πεις κάτι που είπε και σε πλήγωσε.

3. Μετά από ραντεβού
Φυσικά, είναι OK να του στείλεις μήνυμα πρώτη μετά από ένα ραντεβού. Από την ανταπόκρισή του θα πράξεις ανάλογα στη συνέχεια.

4. Το πρωί
Αν έχετε ξεκινήσει μια επαφή, ναι, μπορείς να του στείλεις και μια “Καλημέρα”.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις πολύ πριν του στείλεις μήνυμα. Όταν νιώσεις άνετα και ότι είναι η κατάλληλη στιγμή στείλε του. Αν δεν απαντήσει, μην αφήνεις το χρόνο και την ενέργειά σου να εξαρτώνται από αυτό. Αν δε νοιάζεται να ανταποδώσει, τότε άφησέ το εκεί. Μη στείλεις για άλλη μια φορά το “τελευταίο” μήνυμα. Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων είναι μια μορφή επικοινωνίας και πρέπει να ρέει φυσικά. Αλλιώς είναι καταναγκαστικά έργα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.