WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Θες λίγο χώρο για σένα μέσα στη σχέση σου; Πες το με κομψό τρόπο


JTeam

1 Ιουνίου 2024

Θες λίγο χώρο για σένα μέσα στη σχέση σου; Πες το με κομψό τρόπο
Pexels
4 συμβουλές που σου προτείνουμε να ακολουθήσεις 

Ναι, η αλήθεια είναι πως αν και έχετε την πιο όμορφη και υγιή σχέση, χωρίς γκρίνια και ουσιαστικά προβλήματα, είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο θα θέλει να περάσει λίγο χρόνο μόνος και να έχει περισσότερο χώρο για τον εαυτό του.

Αυτό δεν είναι κακό και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αφορμή για να χωρίσετε και να προχωρήσετε παρακάτω.

Αντίθετα λειτουργεί σαν ένα είδος ανανέωσης από τη βαρεμάρα και την κούραση -ναι, η καθημερινότητα είναι ο χειρότερος εχθρός μιας σχέσης.

Αν βρίσκεσαι και εσύ σε αυτή τη φάση, τότε ακολούθησε τις παρακάτω 4 συμβουλές για να του το πεις με ωραίο και κομψό τρόπο.

Jenny.Gr
Pexels

Να είσαι ειλικρινής και να του πεις όλη την κατάσταση χωρίς περιστροφές και ωραιοποιήσεις.

Κοίτα τον στα μάτια και εξήγησέ του για ποιο λόγο αισθάνεσαι έτσι και πώς θες να εκμεταλλευτείς αυτήν την απόσταση μεταξύ σας.

Προσπάθησε να το κάνεις με επιχειρήματα και πειστικό τρόπο. Αν δει ότι έχεις πάρει την απόφασή σου, όσο και να θέλει να αντιδράσει και να πει κάτι διαφορετικό, σίγουρα θα το σεβαστεί.

Βάλε ένα deadline.

Μην εξαφανιστείς για εβδομάδες και μήνες, αλλά πες του από την αρχή πόσο θα είναι αυτό το διάστημα -εντάξει αν δεν ξέρεις ακόμα, τότε στο περίπου.

Έτσι θα το ξέρει κι εκείνος και δεν θα περιμένει κάθε μέρα με κομμένη την ανάσα τη στιγμή που θα ανοίξεις την πόρτα και θα μπεις στο σπίτι γαι να σε καλωσορίσει και πάλι στην καθημερινότητα και τη ζωή του.

Αν το παρακάνεις, τότε να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ότι υπάρχει πιθανότητα όταν επιστρέψεις να έχει βρει κάτι άλλο.

Jenny.Gr
Pexels

Πες του ότι αυτό που επιθυμείς δεν είναι να διαλύσετε τη σχέση σας, όπως η ασπιρίνη σε μια κουταλιά νερό.

Επίσης ούτε θέλετε να τραβήξετε χωριστούς δρόμους, αλλά πως βρίσκεσαι σε ένα κομβικό σημείο που θέλεις να κάνεις τον απολογισμό σου, να... μιλήσεις με το μέσα σου και να ξαναβρείς ότι έχει φύγει μακριά σου.

Αν τώρα ο λόγος που σε οδήγησε σε αυτό είναι επειδή νιώθεις πίεση και πάλι πρέπει να το συζητήσεις μαζί του με ηρεμία, χωρίς να τον κατηγορήσεις για κάτι και χωρίς να φτάσεις το θέμα στα άκρα.

Μπορεί εξάλλου αυτό που μεταφράζεις εσύ ως πίεση στο μυαλό του να είναι μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS