WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Κι όμως, πληγώνεις τους άλλους χωρίς να το καταλαβαίνεις - 3 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις στη σχέση σου


JTeam

3 Αυγούστου 2024

Κι όμως, πληγώνεις τους άλλους χωρίς να το καταλαβαίνεις - 3 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις στη σχέση σου
Pexels
Δες ποια είναι

Ναι, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πληγώνεις τον/την σύντροφό σου μέσα στη σχέση σας και να μην το καταλαβαίνεις.

Κάτι οι πολλές καθημερινές υποχρεώσεις, κάτι οι δυσκολίες που προκύπτουν και τα απρόοπτα, κάτι τα νεύρα από τη δουλειά, κάτι η ασυνεννοησία με φίλους, κάτι η ζέστη -ειδικά αυτή την περίοδο που η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο- κάτι οι διακοπές που ακόμα αργούν... Όλα αυτά μαζεύονται και συνήθως ξεσπάς πάνω στους πιο αγαπημένους και κοντινούς σου ανθρώπους.

Που, σίγουρα, σε νιώθουν και σε δικαιολογούν, όμως κάποια στιγμή όλα έχουν ένα όριο.

Να τι κάνεις και στενοχωρείς τους άλλους άθελά σου - Δες πώς θα το διορθώσεις

Jenny.Gr
Pexels

Φέρεσαι σαν θύμα (ενώ σε καμία περίπτωση δεν είσαι)

Έχεις βάλει κάτι στο μυαλό σου και θες να γίνει χωρίς να σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο -εννοείται ούτε και η γνώμη του άλλου. Αν και αρχικά ο άλλος ίσως αρνείται, στο τέλος καταλήγει να σου κάνει το χατίρι.

Και πάλι όμως θα τον/την κατηγορήσεις γιατί καταλαβαίνεις ότι δεν το κάνει επειδή το θέλει πραγματικά. Αποτέλεσμα; Δεν ενδιαφέρεσαι στιγμή για τα συναισθήματά του άλλου και κοιτάζεις μόνο τις δικές σου επιθυμίες.

Δεν συζητάς αλλά κλείνεσαι στον εαυτό σου

Θέλει να σου πει κάτι που τον/την απασχολεί και αφορά τη σχέση σας και εσύ αμέσως δυσανασχετείς. Δεν απαντάς κάτι, αλλά η γλώσσα του σώματός σου δείχνει άλλα.

Ο εκνευρισμός ζωγραφίζεται στο πρόσωπό σου, τα χέρια σου διπλώνονται στο στήθος και το στόμα σου παραμένει κλειστό.

Φυσικά και καταλαβαίνει ότι έχεις εκνευριστεί και δεν σου αρέσει καθόλου αυτό που άκουσες. Η σιωπή, όμως, δεν είναι απάντηση σε μια σχέση, γι' αυτό και την επόμενη φορά πες όσα θες και διαφώνησε μαζί του. Διαφορετικά δεν θα ξέρει τι έχεις στο μυαλό σου. Έτσι γίνονται οι παρεξηγήσεις.

Jenny.Gr
Pexels

Φωνάζεις διαρκώς

Σίγουρα κάποιες φορές εκνευρίζεσαι, χάνεις την ψυχραιμία σου και αρχίζεις να φωνάζεις. Το πρόβλημα, όμως, αρχίζει όταν αυτό αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Πώς νομίζεις λοιπόν ότι νιώθει κάθε φορά που θέλει να σου μίλησει κάποιος και εσύ αρχίζεις τις φωνές; Κράτα τον τόνο της φωνής σου χαμηλά και προσπάθησε να συζητήσεις χωρίς να ξέρουν όλοι οι γείτονες τις διαφωνίες σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS