WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σε άφησε στο «διαβάστηκε»; 3 λόγοι που δεν απάντησε και tips για να το πάρεις ψύχραιμα


JTeam

29 Σεπτεμβρίου 2024

κινητό μήνυμα διαβάστηκε σύντροφος
Pexels
Πριν βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα και κάνεις κάτι που θα το μετανιώσεις, διάβασε αυτό το άρθρο

Ο σύντροφός σου αφήνει τα μηνύματά σου στο «διαβάστηκε» και δεν απαντάει, αν και η επικοινωνία είναι το πιο θεμελιώδες στοιχείο σε μια σχέση;

Αρχικά νιώθεις σίγουρα ανασφάλεια, απογοήτευση και θυμό. Πριν όμως φτάσεις να βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα, είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες και να μην αποτελεί πάντα ένδειξη έλλειψης ενδιαφέροντος ή σεβασμού.

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τους πιθανούς λόγους που σε άφησε στο «διαβάστηκε» και θα σου προτείνουμε μια σειρά από τρόπους για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση με ψυχραιμία και ωριμότητα.

Οι πιθανοί λόγοι που ο σύντροφός σου αφήνει τα μηνύματά σου στο «διαβάστηκε»

κινητό μήνυμα διαβάστηκε σύντροφος
Pexels

Είναι απασχολημένος ή απορροφημένος σε άλλες δραστηριότητες:

Ναι, οι καθημερινές υποχρεώσεις και το άγχος μπορεί να τον κάνουν να ξεχάσει να απαντήσει άμεσα. Γι' αυτό θα πρέπει να το έχεις κι αυτό στο μυαλό σου.

Βέβαια, επειδή όλα έχουν ένα όριο, αν το κάνει αυτό συνέχεια ή αν σου στέλνει μετά από ένα 24ωρο, έχεις κάθε δικαίωμα να χάσεις την υπομονή σου και να απαιτήσεις να σου δώσει εξηγήσεις.

Χρειάζεται προσωπικό χρόνο:

Μερικές φορές, οι άνθρωποι χρειάζονται λίγο χρόνο για τον εαυτό τους και ίσως να μην είναι έτοιμοι να ασχοληθούν με μηνύματα τη δεδομένη στιγμή.

Όπως βλέπεις γράψαμε λίγο χρόνο, όχι μια ολόκληρη μέρα. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να του έχει συμβεί κάτι σοβαρό, ή κάποιο κοντινό του πρόσωπο να αντιμετωπίζει μια δυσκολία.

κινητό μήνυμα διαβάστηκε σύντροφος
Pexels

Είναι εκνευρισμένος ή προβληματισμένος:

Ίσως κάτι που ειπώθηκε σε μια συζήτηση που είχατε πρόσφατα τον εκνεύρισε ή τον προβλημάτισε και χρειάζεται χρόνο να το επεξεργαστεί.

Σε αυτή την περίπτωση σκέψει όσα έχετε πει μεταξύ σας και αν σε κάτι από αυτά είχες λάθος και δεν ζήτησες π.χ. συγγνώμη, ή αν του έκανες μια σκηνή χωρίς λόγο και αφορμή.

Παρόλα αυτά, αν δεν έχεις κάτι δεδομένο σε παρακαλούμε πολύ να:

Μην βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα:

Προσπάθησε να μην ερμηνεύσεις άμεσα τη σιωπή του ως αδιαφορία ή απόρριψη. Περίμενε λίγο να δεις τι θα σου πει και κατόπιν αποφασίζεις πώς θα κινηθείς.

κινητό μήνυμα διαβάστηκε σύντροφος
Pexels

Συζητήσεις το θέμα μαζί του με ηρεμία:

Όταν σου δοθεί η ευκαιρία μη διστάζεις να του εκφράσεις τα συναισθήματά σου απλά και χωρίς επίθεση.

Μπορείς να πεις, «Παρατήρησα ότι κάποιες φορές δεν απαντάς στα μηνύματά μου. Είναι κάτι που σε απασχολεί;».

Σέβεσαι τα όριά του:

Αν ο σύντροφός σου είναι ειλικρινής και σου εξηγήσει τον λόγο, προσπάθησε να τον κατανοήσεις και να δείξεις σεβασμό.

Όλοι εξάλλου υπάρχει περίπτωση να κάνουμε λάθος ή να αντιδράσουμε κάπως, όχι γιατί το θέλουμε αλλά γιατί έχουμε πολλά στο μυαλό μας.

κινητό μήνυμα διαβάστηκε σύντροφος
Pexels

Να επικεντρώνεσαι στην ποιότητα της σχέσης και όχι στην τεχνολογία:

Η προσωπική επαφή είναι πιο σημαντική από τα μηνύματα, έτσι δεν είναι; Οπότε για το «διαβάστηκε» δεν θα πρέπει να χαλάς τόσο φαιά ουσία για να δεις τι συμβαίνει.

Αν η συνολική σχέση σας είναι υγιής και ισορροπημένη, τότε η επικοινωνία μέσω μηνυμάτων δεν θα πρέπει να είναι λόγος ανησυχίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.