WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η «Five Factor diet»


20 Ιανουαρίου 2013

EVA-MENTES-960x7861.jpg

Το μυστικό των stars για μια τέλεια σιλουέτα.

Eva Mendes, Alicia Keys, Lady Gaga, Megan Fox, Kate Beckinsale, Katy Perry, Amanda Seyfried είναι κάποια από τα διάσημα πρόσωπα που την ακολουθούν, και πρόκειται για μια διατροφή που δημιούργησε και έβαλε σε ένα βιβλίο  ο Καναδός celebrity personal trainer, Harley Pasternak.

Τι περιλαμβάνει; Το πλάνο σας ενθαρρύνει να φατε πέντε μικρά γεύματα την ημέρα, να γυμναστείτε πέντε φορές την εβδομάδα και να διαγράψετε κάθε πονηρή τροφή, αντικαθιστώντας την με προϊόντα ολικής αλέσεως, πολλά φρούτα και λαχανικά και βέβαια άπαχη πρωτεΐνη.

Πιο συγκεκριμένα οι βασικοί κανόνες είναι πως τα πέντε αυτά γεύματα αποτελούνται από πέντε απλά συστατικά από πέντε διαφορετικές κατηγορίες:

  • Πρωτεΐνη όπως το στήθος κοτόπουλου ή τα θαλασσινά,
  • Aκίνδυνους υδατάνθρακες όπως τα πράσινα λαχανικά, τα φασόλια, η γλυκειά πατάτα και το άγριο ρύζι,
  • Ίνες που τις βρίσκετε στα ολικής αλέσεως ,
  • Υιεινά λιπαρά όπως τα λιπαρά ψάρια ή το λάδι λιναρόσπορου και τέλος
  • Αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη.

Ο ίδιος ο personal trainer περιγράφει μια τυπική μέρα κάποιου που ακολουθεί την δίαιτα: «Ξεκινάει με μια ομελέτα από ασπράδια, με ένα μπολ με μούρα, ένα smoothie με μήλο και κανέλα, μια κομμένη σαλάτα, τρία chips από φασόλια με γεύση μπάρμπεκιου και σοταρισμένα θαλασσινά.»

Η Kate Perry έχει πει στο παρελθόν για την εμπειρία της δοκιμάζοντας την συγκεκριμένη δίαιτα: «Είναι μια πολύ ωραία, οργανική δίαιτα, όπου τρως πράγματα όπως μαύρο ρύζι, αντί για λευκό. Τα ολικής αλέσεως είναι κάπως βαρετά βέβαια και τα λευκά είναι όλο ζάχαρη και είναι γευστικά. Μου λείπουν κάπως αυτά τα πονηρά φαγητά.»

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.