WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα αγχολυτικά βότανα


1 Φεβρουαρίου 2013

Ρυθμίστε τα επίπεδα του στρες με φυσικό τρόπο.

Το στρες έχει καταντήσει η “μάστιγα” του αιώνα που διανύουμε και εντοπίζεται σχεδόν σε όλες τις ηλικίες. Κάποιοι μπορούν να το διαχειριστούν μέχρι ένα βαθμό, ενώ άλλοι αδυνατούν κι έτσι επηρεάζεται η καθημερινότητά τους σε μεγάλο βαθμό.

Για να βοηθήσετε όσο μπορείτε τον εαυτό σας μόνοι σας, πριν καταφύγετε σε δραστικότερες λύσεις, βάλτε στην καθημερινότητά σας μερικά βότανα που θα σας βοηθήσουν.

Βασιλικός: Έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, εξαιρετικά βοηθητικές για τον πονοκέφαλο και βοηθάει εξίσου στη ζαλάδα, το άγχος και την αϋπνία που προέρχεται απ’ το τελευταίο.

Θυμάρι: Εκτός από την τόνωση που προσφέρει στην καρδιά, βοηθά στην κατάθλιψη καθώς και στη σωματική και πνευματική κατάπτωση. Φυσικά βοηθάει πολύ στο μείωση του άγχους που αισθάνεστε.

Λάχανο: Το ωμό λάχανο κάνει καλό την καταπολέμηση του άγχους, της αϋπνίας καθώς και της μελαγχολίας.

Χαμομήλι: Είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες. Ηρεμεί τα νεύρα και απαλύνει τον πόνο από τις ημικρανίες. Ένα φλιτζάνι πριν τον ύπνο ηρεμεί και βοηθάει να έχετε έναν ήρεμο ύπνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.