WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 λόγοι για να τρώτε μπανάνες


3 Μαρτίου 2013

Σας βοηθούν στις ασκήσεις γυμναστικής και είναι απαραίτητες για τον οργανισμό σας.

Μπορεί να είναι ένα απαγορευμένο φρούτο στη δίαιτά σας, ωστόσο δεν πρέπει να την αφαιρέσετε από τη διατροφή σας. Η μπανάνα, είναι ένα γλυκό, υγιεινό φρούτο, που μπορεί άνετα να αντικαταστήσει κάποιο γλύκισμα. Είναι απαραίτητη για τον οργανισμό σας για τους εξής λόγους:

  • Είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά: Όπως όλα τα φρούτα έτσι και οι μπανάνες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Είναι επίσης μεγάλη πηγή καλίου, ένα μεταλλικό στοιχείο το οποίο συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς σας. Επίσης είναι απαραίτητο για όσους αθλούνται γιατί απομακρύνει τις μυικές κράμπες και την κόπωση των μυών. Τέλος έχουν και αρκετή βιταμίνη B6 η οποία βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και των νεύρων.
  • Είναι ένα υγιεινό, γλυκό snack: Μπορεί άνετα να αντικαταστήσει ένα γλύκισμα 100 θερμίδων. Θα αντικαταστήσει ένα γλυκό, το οποίο σίγουρα θα σας προσφέρει παραπάνω θερμίδες και δεν θα είναι τόσο υγιεινό, όσο η μπανάνα.
  • Θα σας ανακουφίσει από τους πόνους της κοιλιάς: Αν πάσχετε από καούρες ή κάποιο πόνο στο στομάχι , η μπανάνα θα καταπραΰνει αυτές τις ενοχλήσεις. Επίσης περιέχει πηκτίνη, μία ίνα που βοηθάει στην πέψη και στη δυσκοιλιότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.