WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι «ζεστοί» μας σύμμαχοι


1 Μαρτίου 2013

Δείτε ποια είναι τα αγαπημένα ροφήματα που συμβάλλουν θετικά στην υγεία του οργανισμού. 

Πράσινο Τσάι: ίσως και να μπορεί να θεωρηθεί ως ο «βασιλιάς των ροφημάτων», το πολύτιμο πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και κατεχίνες, φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες που θωρακίζουν και δυναμώνουν τον οργανισμό. Ανάμεσα στα ατελείωτα ευεργετήματά του θεωρείται ως το Νο1 ρόφημα για αντιγήρανση αλλά και πρόληψη ασθενειών όπως ο καρκίνος ή οι καρδιοπάθειες. Είναι έντονα διεγερτικό, οπότε η κατανάλωση του δεν πρέπει γίνεται με υπερβολές, αλλά οι 2-3 κούπες πράσινου τσαγιού την ημέρα θα βοηθήσουν στο δέρμα, στα δόντια, στην ενίσχυση του οργανισμού, της μνήμης αλλά και στην ρύθμιση του βάρους μας. Χρησιμοποιείστε το για όλα τα παραπάνω οφέλη του, αλλά και για να ανακαλύψετε τα πολύπλευρα, μαγευτικά του αρώματα!

Λουΐζα: Η απολαυστική Λουΐζα με το υπέροχο άρωμα, είναι ένα ιδανικό βότανο για αποτοξίνωση, ενώ θεωρείται ο καλύτερος σύμμαχος στη μείωση της κυτταρίτιδας, τον έλεγχο του βάρους και τη σύσφιξη του δέρματος. Είναι ιδιαίτερα καταπραϋντική για το στομάχι και το πεπτικό σύστημα και οι διουρητικές της ιδιότητες βοηθάνε πολύ στην αποτοξίνωση του οργανισμού αλλά και σε περιπτώσεις προβλημάτων από πέτρες στα νεφρά. Και το κερασάκι; είναι άκρως διεγερτική και αφροδισιακή! Χρησιμοποιείστε τη για δίαιτα, για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και για την καλύτερη ισορροπία του νευρικού συστήματος.

Ταραξάκο: το γνωστό μας αγριοράδικο ή πικραλίδα, είναι ένα άκρως θεραπευτικό βότανο. Γνωστό και στην κινέζικη ιατρική, το ρόφημα από Ταραξάκο με την πικρή και ευχάριστη γεύση του τονώνει το συκώτι, διεγείρει τη χολή, βοηθά στη δυσκοιλιότητα και κρατά τη χοληστερίνη σε χαμηλά επίπεδα! Επίσης απομακρύνει τοξίνες από τον οργανισμό και βοηθάει στη χώνεψη. Χρησιμοποιείστε το για αποτοξίνωση αλλά και τόνωση του οργανισμού.

Μελισσόχορτο: με το χαρακτηριστικό άρωμα λεμονιού, το απαλό και καταπραϋντικό Μελισσόχορτο, λειτουργεί στον οργανισμό αγχολυτικά ενώ παρουσιάζει ήπια αντικαταθλιπτική και ηρεμιστική δράση. Η κατανάλωση του βοηθάει στην αντιμετώπιση του άγχους, της υπερέντασης και της αϋπνίας. Στην αρχαιότητα ήταν αφιερωμένο στη θεά Άρτεμις και θεωρείτο το ελιξίριο της νεότητας αλλά και το απόλυτο ερωτικό γούρι! Βοηθάει επίσης στο έλκος αλλά και τη ρύθμιση του θυρεοειδή. Χρησιμοποιείστε το για χαλάρωση και ήρεμες νύχτες.

Ευχαριστούμε την Μαρία Βλασσοπούλου, Δασκάλα Yoga, [email protected]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.