WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η light πλευρά της διατροφής


13 Ιουλίου 2013

Δεν χρειάζονται στερήσεις, μόνο προσοχή.

Σχεδόν όλα τα νόστιμα φαγητά είναι αυτά που μας γεμίζουν με ανούσιες θερμίδες. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τα γλυκά και τις λοιπές λιχουδιές αλλά και με τρόφιμα της καθημερινής διατροφής. Ποιος μπορεί να σκεφτεί ένα γεύμα μέσα στην ημέρα χωρίς τη συνοδεία του τυριού; Ποιος δεν απολαμβάνει ένα δροσερό αναψυκτικό ή ένα λαχταριστό παγωτό κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες;

Η λύση για να μη στερηθούμε τίποτα από τις αγαπημένες μας γεύσεις είναι να αντικαταστήσουμε τα τρόφιμα που μας προσθέτουν θερμίδες με άλλα που έχουν λιγότερες θερμίδες. Το τυρί, που είναι βασικό στη διατροφή και κομμάτι όλων των γευμάτων της ημέρας, είναι το πρώτο που πρέπει να αντικατασταθεί. Επιπλέον, λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας, πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο καθημερινό μας διατροφικό πλάνο. Το κίτρινο τυρί Λογάδι είναι το κατάλληλο για μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, αφού αν και δεν στερείται γεύσης, διαθέτει μόνο 3g λιπαρών ανά φέτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.