WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η καλύτερη ημέρα για…


29 Ιουλίου 2013

Ποια ημέρα του κύκλου σας ενδείκνυται για γυμναστική, δίαιτα, επίσκεψη στο γιατρό.

 Σε μία γυναίκα δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Το σώμα αντιδρά διαφορετικά στα ερεθίσματα που δέχεται ανάλογα με την ημέρα του κύκλου που βρίσκεστε. Είναι κάποιες ημέρες που η γυμναστική έχει καλύτερα αποτελέσματα ή η δίαιτά σας είναι πιο αποτελεσματική. Επίσης όταν είναι να επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας πρέπει να προσέξετε σε ποια ημέρα του κύκλου σας βρίσκεστε.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω:

Αν θέλετε να ξεκινήσετε γυμναστήριο, προτιμήστε να κάνετε την αρχή μεταξύ της δεύτερης και πέμπτης ημέρας μετά το τέλος της περιόδου σας. Είναι οι μέρες που οι αντοχές σας αυξάνονται και έχετε περισσότερη ενέργεια. Οι ημέρες που περιμένετε την περίοδό σας είναι οι λιγότερο ιδανικές καθώς το σώμα σας νιώθει μεγάλη ατονία και τα επίπεδα της προγεστερόνης είναι χαμηλά.

Πολλοί λένε Κυριακή αποτοξίνωση και από Δευτέρα δίαιτα. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη και αποδεδειγμένα όσοι το ακολουθούν τα παρατάνε μέχρι την Πέμπτη. Η ιδανική ημέρα για να ξεκινήσετε τη δίαιτά σας είναι αυτοί που είστε χαλαροί και έχετε χρόνο να προετοιμάσετε τα γεύματά σας για τις επόμενες ημέρες. Επίσης προτιμήστε να είστε μετά την περίοδό σας που η όρεξη για φαγητό είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Τέλος αν θέλετε να κάνετε το καθιερωμένο τεστ ΠΑΠ, κλείστε το ραντεβού σας την πρώτη εβδομάδα μετά το τέλος της περιόδου σας. Τότε μπορεί να γίνει καλύτερη ψηλάφηση του μαστού από το γυναικολόγο. Φυσικά σε αυτήν την περίπτωση καλό είναι να ρωτήσετε και το γιατρό σας ο οποίος πρέπει να σας ρωτήσει σε ποια ημέρα του κύκλου σας βρίσκεστε για να σας κλείσει το ραντεβού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.