WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς δεν θα πάρετε κιλά στις διακοπές σας;


19 Αυγούστου 2013

Ο τρόπος είναι εύκολος.

Μέρος των διακοπών σας είναι το καλό φαγητό. Επίσης είναι και οι εμφανίσεις σας με μαγιό στην παραλία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρετε κιλά στις διακοπές σας και να γυρίσετε στην πόλη και να ξεκινήσετε τις στερητικές δίαιτες. Άλλωστε το καλοκαίρι που έχει ζέστη η διάθεση σας για φαγητό πρέπει να είναι περιορισμένη. Οι παγίδες όμως των θερμίδων κρύβονται αλλού, στα δροσιστικά παγωτά, στα γευστικά cocktails και στα παραδοσιακά ορεκτικά των νησιών. Μερικοί τρόποι για να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες είναι οι εξής:
  • Συνήθως το καλοκαίρι περνάτε τις πρωινές ώρες στην παραλία και τρώτε τις απογευματινές-βραδινές ώρες φαγητό. Γι αυτό το λόγο λοιπόν προτιμήστε να φάτε ένα καλό πρωινό και περιορίστε το μεσημεριανό σας σε μία σαλάτα ή σε φρούτα.
  • Μην αμελείτε τα snacks ενδιάμεσα γιατί θα πέσετε με τα μούτρα στο βραδινό. Κρατάτε το στομάχι σας χορτασμένο για να μην φάτε πολύ το βράδυ. Πάρτε μαζί σας φρούτα, μπάρες δημητριακών, ξηρούς καρπούς και τρώτε στην παραλία.
  • Μην αμελείτε το νερό, έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι. Άλλωστε με την ζέστη θα νιώθετε έντονη την ανάγκη να πιείτε αρκετά λίτρα νερού.
  • Εκμεταλλευτείτε την θάλασσα και γυμναστείτε. Μην κάθεστε στην ξαπλώστρα, κολυμπήστε, παίξτε ρακέτες, βόλεϋ, ό,τι αρέσει στη παρέα σας και κάψτε θερμίδες.
  • Όταν πάτε στην ταβέρνα περιορίστε την παραγγελία σας. Σίγουρα όλα είναι νόστιμα και λαχταριστά, ωστόσο αν πέσετε στην παγίδα, να παραγγείλετε όλο τον κατάλογο ακόμα και να έχετε χορτάσει, θα φάτε παραπάνω από όσο πρέπει.
  • Περιορίστε τα ορεκτικά και αρκεστείτε στη σαλάτα και το κυρίως πιάτο. Γενικότερα να ξέρετε ότι είναι προτιμότερο να παραγγείλετε μία σαλάτα και ένα κυρίως πιάτο με ψάρι ή κρέας από το να έχετε δέκα, διαφορετικά ορεκτικά και να τσιμπάτε.
  • Αποφεύγετε το ψωμί στην αρχή του φαγητού. Η πείνα σας όταν κάθεστε στο εστιατόριο ή στην ταβέρνα είναι μεγάλη. Κρατήστε την μέχρι να έρθουν όλα τα πιάτα στο τραπέζι. Μην ξεκινήσετε με το ψωμί και τις βούτες στο λάδι. Θα χορτάσετε κερδίζοντας ανούσιες θερμίδες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.