WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η έλλειψη ύπνου κλέβει κομμάτι της ομορφιάς σας


4 Σεπτεμβρίου 2013

 Αισθάνεσαι καλά;: μία ερώτηση που μας γίνεται μετά από έναν κακό ύπνο το βράδυ.

 Μια μικρή νέα μελέτη στο περιοδικό Sleep δείχνει ότι η στέρηση ύπνου κάνει τα πρόσωπα να φαίνονται πιο κουρασμένα. Συγκεκριμένα το πρόσωπο είναι πιο πρησμένο και τοπικά υπάρχουν κοκκινίλες, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι ακόμη πιο έντονοι, οι ρυτίδες είναι πιο εμφανείς και τα βλέφαρα έχουν κατηφορική φορά. 

Δεδομένου ότι το πρόσωπο περιέχει πολλές πληροφορίες για τον άνθρωπο, οι γύρω μπορούν να συνειδητοποιήσουν αυτές τις αλλοιώσεις που συμβαίνουν. Με άλλα λόγια όλες τις αλλαγές δεν τις παρατηρείτε μόνο εσείς αλλά και ο κόσμος που συναναστρέφεστε. Αυτό μπορεί να είναι μείον ακόμα και στον επαγγελματικό σας τομέα. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο το αφεντικό σας να αντιληφθεί ότι είστε κουρασμένοι και δεν μπορείτε ουσιαστικά να αποδώσετε σωστά στη δουλειά σας.

 Η μελέτη που έγινε βασίστηκε σε 10 άτομα των οποίων είχαν ληφθεί φωτογραφίες στις 2:30 μ.μ. μετά από οκτώ ώρες ύπνου και 31 ώρες αϋπνίας. Στη συνέχεια,οι φωτογραφίες  εξετάσθηκαν και τα αποτελέσματα ήταν ότι τα πρόσωπα παρουσίαζαν έντονη κόπωση και θλίψη. Μαύροι κύκλοι, ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και πεσμένες γωνίες προσώπου είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που εντοπίστηκαν. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη δήλωσαν επίσης ότι αισθανόντουσαν και αρκετά θλιμμένοι εκτός από κουρασμένοι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.