WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφική αξία της κολοκύθας


16 Σεπτεμβρίου 2013

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλή σε λιπαρά.

Το έντονο πορτοκαλί χρώμα της κολοκύθας  μαρτυρά από μόνο του πως αυτός ο μεγάλος σε μέγεθος καρπός είναι πλούσιος σε βήτα-καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό απαραίτητο για τη σύνθεση  βιταμίνης  Α στον οργανισμό, που προστατεύει παράλληλα και από καρδιαγγειακά νοσήματα, αλλά και άλλες ασθένεις, όπως είναι ορισμένοι τύποι καρκίνου. Επιπλέον, η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνες, όπως Α, C και E,  μεταλλικά στοιχεία,  καθώς και άλλα αντιοξειδωτικά. Είναι χαμηλή σε λιπαρά αφού 100 γρ. κολοκύθας έχουν μόνο 26 θερμίδες.

Συνυφασμένη με την εποχή του Φθινοπώρου, αφού η καλλιέργειά της πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και επειδή έχει να σας προσφέρει πολλά, μπορεί να μπει στη διατροφή σας με πολλούς τρόπους. Μαγειρέψτε την ως σούπα, σε πίτα, μαζί με ζυμαρικά ή ακόμα και σε muffins, απολαμβάνοντας ένα γεύμα ή σνακ ιδιαίτερο ευεργετικό για το σώμα σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.