WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μετράτε την πίεση των παιδιών σας


18 Σεπτεμβρίου 2013

Η υψηλή αρτηριακή πίεση στην παιδική ηλικία μπορεί να τριπλασιάσει τον κίνδυνο να εμφανιστεί η πάθηση στην ενήλικη ζωή, σύμφωνα με νέα μελέτη.

 Ερευνητές από τη Σχολή Indiana University of Medicine διαπίστωσαν ότι το 18 τοις εκατό των ενηλίκων με υψηλή αρτηριακή πίεση είχαν το ίδιο σύμπτωμα όταν ήταν παιδιά. Παράλληλα μόλις το 8,6 τοις εκατό των ενηλίκων με υψηλή αρτηριακή πίεση δεν είχαν την συγκεκριμένη πάθηση στα παιδικά τους χρόνια.

 Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη  στους παιδίατρους να ελέγχουν τακτικά την αρτηριακή πίεση και το βάρος των παιδιών. Μια περιστασιακή αύξηση της αρτηριακής πίεσης δεν σημαίνει ότι το παιδί πρέπει να ακολουθήσει κάποια θεραπεία, ούτε όμως ότι δεν πρέπει να παρακολουθείται σε καθημερινή βάση και προσεχτικά.

 Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας γνωστός παράγοντας κινδύνου για καρδιακή νόσο, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι ερευνητές όλα αυτά τα χρόνια έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει άμεση σύνδεση του σωματικού βάρους με την υψηλή πίεση του αίματος στην ενήλικη ζωή. Το 59 τοις εκατό των ατόμων με υψηλή αρτηριακή πίεση στην ενήλικη ζωή τους, ήταν παχύσαρκοι ή υπέρβαροι στην παιδική τους ηλικία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.