WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μην αμελείτε την ψηλάφηση του στήθους σας


16 Οκτωβρίου 2013

1385098_10151936585179456_216525640_n.jpg

Η αυτοεξέταση πρέπει να γίνεται από όλες τις γυναίκες, κάθε ηλικίας.

Εκτός από το καθιερωμένο τεστ ΠΑΠ, κάθε γυναίκα πρέπει να έχει πλήρη επίγνωση του σώματός της.

Τί σημαίνει αυτό;

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει το σώμα της, έτσι ώστε κάθε φορά που διαπιστώνει οπτικά, είτε μέσω της ψηλάφησης κάτι που δεν προ-υπήρχε να το εξετάζει πιο εξονυχιστικά.

 Πώς εξετάζετε μόνες σας το μαστό;

Αρχικά θα πρέπει να γίνεται οπτική παρατήρηση του στήθους σας. Να παρατηρείται το σχήμα και το μέγεθος κάθε μαστού. Πρέπει όλες να γνωρίζετε ότι  η μία πλευρά είναι μεγαλύτερη από την άλλη.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ξεκινήσετε την ψηλάφηση. Μπορείτε να την κάνετε σε όρθια στάση ή ξαπλωμένες στο κρεβάτι σας. Το ένα χέρι σας πρέπει να είναι πίσω από το κεφάλι σας και το άλλο να κάνει την εξέταση στον απέναντι μαστό. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι κυκλικές σε όλο το μαστό από έξω προς τα μέσα. Πρέπει πάντα να καλύπτετε όλη την επιφάνεια των μαστών, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας.

Στο τέλος πρέπει να εξετάζετε και τις θηλές σας.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας για να σας ενημερώσει για τον σωστό τρόπο ψηλάφησης του μαστού.

 

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.