WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

"Τροφοδοτήστε" τη σκέψη σας


20 Οκτωβρίου 2013

Ποιες τροφές βοηθάνε το μυαλό σας; Λένε ότι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα ψάρια είναι οι πιο μεγάλες πηγές των τροφίμων του εγκεφάλου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα τρόφιμα που κάνουν καλό στη σκέψη σας.

Αβοκάντο :Θα λέγαμε ότι είναι απαραίτητο για τον εγκέφαλο. Τα αβοκάντο είναι ένα μονοακόρεστο λίπος, το οποίο συμβάλλει στην υγιή ροή του αίματος. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι συμβάλλει σε έναν υγιή εγκέφαλο .

Blueberries:Είναι μια υπέροχη πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία δεν κάνουν μόνο καλό στη γήρανση του δέρματος αλλά και στο νευρικό σας σύστημα και στην υγεία του εγκεφάλου. Δίνουν μια απίστευτη ώθηση στη γήρανση του εγκεφάλου, δεδομένου ότι μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εμφάνισης γνωστικών προβλημάτων που σχετίζονται με την ηλικία .

Φακές: Παρέχουν στον οργανισμό γλυκόζη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, παρέχοντας παράλληλα σταθερή ενέργεια.

Ψάρια :Πλούσια σε ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα, τα ψάρια μπορούν να ενισχύσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου . Οι μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ρέγγας, σαρδέλας και άγριου σολομού μπορεί να είναι απαραίτητη για τη μνήμη, τη γνωστική απόδοση αλλά και τη συμπεριφορά σας.

Καφές:Ψάχνετε μια δικαιολογία για να πίνετε περισσότερο καφέ; Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα, της Ιατρικής Σχολής και των Επιστημών Υγείας διαπίστωσε ότι ένα φλιτζάνι την ημέρα μπορεί να εμποδίσει τις επιπτώσεις της υψηλής χοληστερόλης που συνδέονται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ .

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.