Μία έρευνα που αφορά κυρίως τους ανθρώπους σε νεαρή ηλικία.
Οι έφηβοι που τρώνε αρκετή σοκολάτα τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα ολικού και κοιλιακού λίπους , σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο περιοδικό Nutrition . Τα ευρήματα βασίζονται σε δεδομένα από 1.458 νέους, ηλικίας 12 έως 17 ετών , που είχαν τη σοκολάτα ως μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής τους. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας διαπίστωσαν ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης σοκολάτας και τα επίπεδα συνολικού και κοιλιακού λίπους ( όπως μετράται μέσω του σώματος σε ποσοστό λίπους) . Πλέον , η κατανάλωση σοκολάτας φαίνεται να ισχύει ανεξάρτητα από άλλους πιθανούς παράγοντες, όπως η σωματική δραστηριότητα, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, η κατανάλωση κορεσμένου λίπους, το φύλο και την ενεργειακή πρόσληψη . Μπορεί η σοκολάτα να περιέχει ζάχαρη και λίπος, επιπλέον όμως έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή που έχουν αντιοξειδωτική, αντιθρομβωτική , αντιφλεγμονώδη και αντιυπερτασική δράση και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ισχαιμικής καρδιακής νόσου. Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με το είδος της σοκολάτας που καταναλώνεται στη μελέτη. Βέβαια είναι γνωστό ότι η μαύρη σοκολάτα έχει υψηλή συγκέντρωση των φλαβονοειδών. Ακόμα κι αν αυτή η νέα μελέτη ήταν μόνο σε εφήβους, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η σοκολάτα θα μπορούσε να έχει θετικές επιπτώσεις στο βάρος για τους ενήλικες. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο περιοδικό Archives of Internal Medicine έδειξε ότι ο δείκτης μάζας σώματος είναι μικρότερος στους ενήλικες που καταναλώνουν συχνά σοκολάτα, σε σύγκριση με εκείνους που δεν τρώνε συχνά.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.