Οι ξηροί καρποί σχετίζονται με τον μειωμένο κίνδυνο του καρκίνου του παγκρέατος
13 Νοεμβρίου 2013
Καλά νέα για όλους όσους επιλέγουν για απογευματινό snack μια χούφτα αμύγδαλα.
Ερευνητές από το Νοσοκομείο Brigham and Women και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ξηρών καρπών και το μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος στις γυναίκες. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση μιας μερίδας ξηρών καρπών, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος. Η μείωση του κινδύνου ήταν ανεξάρτητη από αποδεδειγμένες ή εικαζόμενες παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του παγκρέατος όπως η ηλικία, το ύψος, η παχυσαρκία, η σωματική δραστηριότητα, το κάπνισμα, ο διαβήτης και άλλοι διατροφικοί παράγοντες. Η μελέτη δημοσιεύεται στο British Journal of Cancer, και οι ερευνητές έλαβαν χρηματοδότηση από το Διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nutrition Research Tree του Ιδρύματος Παιδείας. Ωστόσο οι χορηγοί δεν συμμετέχουν στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή της μελέτης.Η μελέτη βασίζεται σε στοιχεία από 75.680 γυναίκες που ήταν μέρος της μελέτης Nurses'Health, που δεν είχαν ποτέ καρκίνο πριν. Οι ερευνητές ανέλυσαν κατανάλωση ξηρών καρπών, όπως φουντούκια, macadamias, καρύδια, κάσιους, φιστίκια και αμύγδαλα.Η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει επίσης συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο για καρδιακή νόσο, το μεταβολικό σύνδρομο και διαβήτη τύπου 2. Επίσης η κατανάλωση καρυδιών συνδέεται με την καλύτερη ποιότητα σπέρματος στους άνδρες.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.