WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μήπως το φαγητό σας έχει πολύ αλάτι;


30 Νοεμβρίου 2013

Υπάρχει τρόπος να το αποβάλλετε.

Η διατήρηση των σωστών επιπέδων νατρίου θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το σώμα σας υγιές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν αισθάνεστε πρησμένοι μετά από ένα αλμυρό γεύμα, κάθε μία από αυτές τις συμβουλές μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα

  • Ενυδατωθείτε: Το πόσιμο νερό βοηθά το σώμα σας με πολλούς τρόπους, όταν τρώτε πολύ αλάτι πρέπει να πίνετε ακόμα περισσότερο. Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό το ότι πρέπει να πίνετε πολύ νερό όταν νιώθετε πρησμένοι. Ωστόσο θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα και θα απαλλάξει το σώμα σας από το αλάτι πιο γρήγορα.
  • Τροφές πλούσιες σε κάλιο: Μπορείτε να πάρετε ακόμα και συμπληρώματα, ωστόσο η ιδανική λύση είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε κάλιο και μειώνουν τα επίπεδα του νατρίου. Οι μπανάνες, οι πατάτες , ή κάποια πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι κάποιες προτάσεις.
  • Κάντε περικοπές: Να είστε βέβαιοι ότι έχετε μειώσει την πρόσληψη αλατιού μετά από ένα αλμυρό γεύμα. Έμφαση στην υγιεινή διατροφή και μην ξεχνάτε κυρίως φρέσκα φρούτα και λαχανικά! Μην πασπαλίζετε με αλάτι το φαγητό σας και επιλέξτε snack με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.