WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ω-3 λιπαρά οξέα και καρδιά


31 Ιανουαρίου 2014

Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και όχι μόνο.

Είναι γνωστό ότι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους επιβάλλεται να καταναλώνουν ψάρια, πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα. Επιπλέον ευρέως γνωστές είναι πλέον και οι κάψουλες ιχθυελαίου. Σύμφωνα με έρευνες η λήψη 1000 χιλιοστόγραμμων ιχθυελαίου σε μορφή κάψουλας την ημέρα, μειώνει κατά 20% την πιθανότητα καρδιακής προσβολήςΤα Ω-ε λιπαρά οξέα συμβάλλουν και στην απόφραξη των αρτηριών. Όσοι έχον υποστεί αγγειοπλαστική μπορούν να μειώσουν το βαθμό επαναστένωσης των αρτηριών τους. Επίσης καταπολεμούν τις αρρυθμίες. Αν πάσχετε από κάποια καρδιακή νόσο και διατρέχετε σοβαρό κίνδυνο να πάθετε καρδιακές αρρυθμίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ξαφνικό θάνατο, θα πρέπει να παίρνετε ενδεδειγμένη ποσότητα λιπαρά οξέων.Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ευεργετική δράση τους στην καρδιά οφείλεται στην άμεση προστασία της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς, που όταν είναι μη φυσιολογική μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.