WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απολαύστε ένα υγιεινό δείπνο


17 Φεβρουαρίου 2014

HEALTHY-DINNER.jpg

Κάνει καλό στην καρδιά σας.

Ένα υγιεινό δείπνο δεν απαιτεί να δαπανήσετε αρκετές ώρες στην κουζίνα σας. Οι ειδικοί λένε ότι το δείπνο πρέπει να είναι το πιο ελαφρύ γεύμα, καθώς το βράδυ που κοιμάστε δεν γίνονται καύσεις στον οργανισμό σας. Όταν τρώτε βαριά και μετά πέφτετε για ύπνο επιβαρύνετε την καρδιά σας επιπλέον. Άρα εκτός από όλα τα άλλα, το ελαφρύ δείπνο κάνει καλό και στην υγεία της καρδιάς σας.

Μερικές συμβουλές για ένα υγιεινό και ελαφρύ δείπνο είναι οι εξής:

  1. Ξεκινήστε με μια σαλάτα: Δεν έχει σημασία τι θα φάτε. Η σαλάτα που αποτελείται από λαχανικά είναι η πιο υγιεινή επιλογή, πρέπει να συνοδεύει όλα σας τα πιάτα και να είναι πάντα επάνω στο τραπέζι σας.
  2. Περιορίστε το λάδι: Καλό είναι να αποφύγετε το σοτάρισμα των υλικών σας με λάδι. Αν πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιήσετε επιλέξτε να το ρίξετε ωμό, στο τέλος.
  3. Τα μπαχαρικά επιτρέπονται: Ενισχύστε το μεταβολισμό σας και βοηθήστε το σώμα σας κάψει περισσότερο λίπος με τα μπαχαρικά! Τζίντζερ, κανέλα, πιπέρι καγιέ, είναι κάποιες επιλογές που θα νοστιμεύσουν το φαγητό σας και θα σας κάνουν καλό.
  4. Φτιάξτε τη δική σας σάλτσα ντομάτας: Αποφύγετε τις έτοιμες που συνήθως είναι πλούσιες σε συντηρητικά. Μία κόκκινη σάλτσα δεν απαιτεί θαύματα για να την πετύχετε. Φυσικά μην ξεχνάτε τον προηγούμενο κανόνα, με το λάδι.
  5. Διπλασιάστε τα λαχανικά σας: Επιλέξτε αγαπημένες σας συνταγές που είναι χορτοφαγικές. Με άλλα λόγια δώστε έμφαση σε φρέσκα λαχανικά και περιορίστε τα υπόλοιπα προϊόντα.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.