WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ρίγανη και η θαυματουργή δράση της


17 Φεβρουαρίου 2014

Μάθετε τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης έρευνας.

Μια ουσία που βρίσκεται στο έλαιο της ρίγανης είναι χρήσιμη για την εξόντωση ενός ιού που ευθύνεται για τις ναυτίες, την γαστρεντερίτιδα που προκαλείται στους ανθρώπους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα έκαναν μία έρευνα πάνω σε ποντίκια και διαπίστωσαν ότι η καρβακρόλη, η ουσία που ευθύνεται για το άρωμα και την γεύση της ρίγανης, έχει τη δυνατότητα να σπάσει το σκληρό στρώμα πρωτεΐνης που περιβάλλει τον ιό norovirus. Αυτό δίνει την δυνατότητα σε ένα άλλο αντιμικροβιακό να εξοντώσει τον συγκεκριμένο ιό.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η καρβακρόλη έχει ένα μοναδικό τρόπο να επιτίθεται στον ιό, ο οποίος προκαλεί γαστρεντερίτιδα (με συμπτώματα όπως ναυτία, διάρροια, πυρετό και κράμπες). Η συγκεκριμένη ασθένεια είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορεί να εξαπλωθεί είτε μέσω των σταγονιδίων του αέρα, πρόσωπο-με - πρόσωπο ή μέσω μολυσμένων τροφίμων και ποτών. Δεν είναι όλες οι απολυμαντικές ουσίες σε θέση να εξοντώσουν το norovirus.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.