WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η αγκαλιά κάνει καλό... στην καρδιά σας


7 Απριλίου 2014

Αγκαλιαστείτε για να έχετε την υγεία σας!

Σύμφωνα με έρευνες η αγκαλιά εκτός από το αίσθημα συντροφικότητας και αγάπης που μας χαρίζει κάνει καλό στην καρδιά μας. Ακούγεται απίστευτο κι όμως είναι αληθινό. Μάθετε λοιπόν ότι όταν είστε στην αγκαλιά κάποιου, εκείνη την ώρα το αίσθημα ζεστασιάς και συντροφικότητας σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καθησυχάζει το άγχος και να σας ηρεμεί.

Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι με την αγκαλιά αισθανόμαστε ευτυχισμένοι. Τί περισσότερο νομίζετε ότι θέλει η καρδιά μας, για να λειτουργεί σωστά;

Όταν ο άνθρωπος είναι ευτυχισμένος όλα στον οργανισμό λειτουργούν διαφορετικά. Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι πρέπει να σκέφτεστε θετικά και να είστε γενικότερα αισιόδοξοι. Το άγχος αποδεδειγμένα σκοτώνει. Αντίθετα η ευτυχία συνδέεται άμεσα με την μακροζωία. Τέλος όσες περισσότερες αγκαλιές κάνετε τόσο καλύτερη είναι η κυκλοφορία του αίματος. Την ώρα της αγκαλιάς εκκρίνονται κάποιες ορμόνες στο σώμα σας, οι οποίες σας βοηθάνε ψυχολογικά. Όταν λοιπόν κάποιος σας αγγίζει, με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται στο σώμα σας μία λειτουργία, κατά την οποία οι φλέβες δίνουν την ποσότητα αίματος που πρέπει και γίνεται πιο σωστά η κυκλοφορία αίματος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.