Τα "μυστικά" των αδύνατων ανθρώπων

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Αν παρατηρήσει κανείς τις συνήθειες διατροφής των αδύνατον ανθρώπων θα καταλάβει γιατί δεν παίρνουν κιλά. Πολλές φορές η καθημερινότητα που συνηθίζει κανείς παίζει ρόλο στην αύξηση βάρους. Παρακάτω είναι συγκεντρωμένα μερικά μυστικά των αδύνατων ανθρώπων που ίσως μπορούν να βοηθήσουν όποιον τα υιοθετήσει.

1. Τρώνε μόνο όταν πεινάνε. Είναι συχνό φαινόμενο να τρώει κανείς χωρίς πραγματικά να το ζητάει ο οργανισμός του. Η συνήθεια, οι συνθήκες και η παρέα συμβάλλουν στο γεγονός αυτό, με αποτέλεσμα το φαγητό να καταναλώνετε μηχανικά κι όχι επειδή υπάρχει το αίσθημα της πείνας.

2. Τρώνε ακριβώς την ώρα που πεινάνε. Δεν αφήνουν την πείνα να γίνει αφόρητη και δεν προγραμματίζουν τα γεύματά του σύμφωνα με το υπόλοιπο πρόγραμμα της μέρας.

3. Δεν το παρακάνουν με την ποσότητα. Σταματούν εκεί που νιώθουν χορτασμένοι κι έτσι αποφεύγουν τις επιπλέον θερμίδες.

4. Υποκύπτουν σε πειρασμούς όταν το ζητάει ο οργανισμός τους. Τρώνε σοκολάτα κι άλλες λιχουδιές επειδή το θέλουν κι όχι επειδή ακούγεται ωραία ιδέα ένα τεράστιο κομμάτι σοκολατένιο κέικ.

5. Είναι ενεργητικοί στην καθημερινότητά τους. Ακόμα κι αν η δουλειά τους είναι καθιστική βρίσκουν τρόπους έτσι ώστε να μην αδρανοποιούνται.

6. Τρώνε για να ζήσουν, δεν ζουν για να τρώνε. Το φαί δεν τριγυρνάει μονίμως στο μυαλό τους και όταν τρώνε επιζητούν ποιοτικό φαγητό κι όχι μόνο νόστιμο.

Λεπτομέρειες που αν και φαίνονται ανώδυνες μπορούν να έχουν τα αποτελέσματα χωρίς να ταλαιπωρείται κανείς με εξαντλητικές δίαιτες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.