WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να χαρείτε τη θάλασσα τις «δύσκολες μέρες»!


14 Ιουλίου 2014

Ακριβώς επειδή η «Μητέρα Φύση» σας χτύπησε κατά την απόδραση στην παραλία, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και να διασκεδάσετε στη θάλασσα. Αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος υγείας, που να μη σας εμποδίζει να μπείτε στη θάλασσα, το μπάνιο δεν απαγορεύεται στις ημέρες της περιόδου. Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα είστε έτοιμες για παραλία!

  • Αν θέλετε να κολυμπήσετε να φοράτε πάντα ένα ταμπόν. Είναι ασφαλές και μπορείτε να απολαύσετε τη θάλασσα χωρίς να ανησυχείτε. Θυμηθείτε: Μην φοράτε το ταμπόν για περισσότερο από οκτώ ώρες. Επίσης, ελέγξτε το σωστό τρόπο για να το εισάγετε και να έχετε πλύνει τα χέρια σας πριν τη τοποθέτηση.  Η υγιεινή είναι πολύ σημαντική. Τα χέρια έχουν μικρόβια και δε θα θέλατε να μεταφερθούν στον κόλπο σας. Για τις χρήστες ταμπόν που είναι πρωτάρες, πρέπει να γνωρίζουν ότι : Δεν μπορεί να κολλήσει εκεί! Το αίμα δεν θα βγει από το σώμα σας!
  • Αν θέλετε να πάτε στη παραλία και να φοράτε σερβιέτα, καλό είναι να βάλετε σκούρα ρούχα, όπως ένα σκούρο σορτς. Διότι, όσο εξαιρετικά προσεκτικές και εάν είστε, τα ατυχήματα μπορεί να συμβούν!
  • Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας  ένα δεύτερο μαγιό και να μην αφήνετε το βρεγμένο να στεγνώσει επάνω σας. Μπορείτε, επίσης να πάρετε ρούχα και εσώρουχα, ώστε να αλλάξετε μετά το μπάνιο.
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε να κάνετε βουτιές σε πολύ κρύες θάλασσες. Το κρύο νερό επηρεάζει τη συστολή των αγγείων και μετά μπορεί να έχετε πόνους.
  • Μην ξαπλώνετε κατευθείαν στην άμμο ακόμα και αν νομίζετε ότι βρίσκεστε σε μια παραλία πολύ καθαρή. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας μια πετσέτα, αφού υπάρχει κίνδυνος να μολυνθείτε από την άμμο.

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας κάθε 1 λεπτό ότι, έχετε περίοδο. Ξεχάστε το! Μην χάνετε απλά μια όμορφη μέρα στην παραλία, επειδή είστε αδιάθετες!

Καλή διασκέδαση!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.