WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φρούτα του φθινοπώρου


25 Σεπτεμβρίου 2014

Από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο, η συγκομιδή του φθινόπωρου φέρνει μια ποικιλία από υγιεινά και νόστιμα προϊόντα. Αυτή, λοιπόν η εποχή έχει από τα πιο γευστικά και θρεπτικά φρούτα, μερικά από τα οποία θα δούμε παρακάτω.

Μήλα: Αυτό το πολύτιμο φρούτο είναι μια πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Μπορείτε να τ καταναλώσετε ωμά, ψητά με σουλτανίνα, ή σε πουτίγκες, τάρτες και σε στρούντελ.

Αχλάδια: Ένα άλλο γευστικό  φρούτο του φθινοπώρου. Τα αχλάδια περιέχουν μέταλλα όπως, ο ψευδάργυρος, καθώς και βιταμίνες C και E, και κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Μπορούν να κάνουν ένα θρεπτικό  σνακ, είτε μόνα τους είτε με με λίγο τυρί.

Ανάμεσα στο μέγεθος ενός βατόμουρου και σταφυλιού είναι τα cranberries, τα οποία ευδοκιμούν τον Οκτώβριο μέχρι το Νοέμβριο. Έρευνες δείχνουν ότι, αυτό το φρούτο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού, να αποτρέψει ασθένειες του στόματος και να επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, του προστάτη και των καρκίνων του πνεύμονα

Σταφύλια: Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α,C και του συμπλέγματος  B και κάλιο. Έχει αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, λόγω της ρεσβερατρόλης που βρίσκεται στη φλούδα του. Περιέχει επίσης, κάποια μεταλλικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και βοηθάει  στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, συμβάλλει στη μείωση των καρδιακών παθήσεων και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θρομβώσεων.

Ακτινίδια: Αυτά τα μικρά αλλά νόστιμα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, φυτικές ίνες, κάλιο, χαλκό, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και μαγγάνιο. Επίσης, βοηθάνε στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, συμβάλλουν στη μείωση των καρδιακών παθήσεων και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο θρομβώσεων. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε σαλάτες ή τάρτες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.