WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αποκτήστε επίπεδη κοιλιά σε μια εβδομάδα!


15 Σεπτεμβρίου 2014

Μήπως, έχετε φουσκομένο στομάχι και θέλετε να αποκτήσετε ξανά την επίπεδη κοιλιά, που είχατε πριν καιρό; Μπορείτε να το πετύχετε μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, εαν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Τρώτε πιο συχνά. Αντί για τρία μεγάλα γεύματα που μπορεί να γεμίσουν το στομάχι σας και να επηρεάσουν το πεπτικό σας σύστημα, τρώτε μικρά και συχνά γεύματα ή σνακ. Καταναλώστε τα γεύματα σας κάθε τρεις ώρες, έτσι ώστε να κρατήσετε τον μεταβολισμό σας ενεργό.

2. Μειώστε, για μερικές μέρες, την πρόσληψη τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Πολλές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως το μπρόκολο, τα φασόλια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, προκαλούν αέρια και φούσκωμα στην κοιλιακή χώρα. Βγάλτε άρα, αυτές τις τροφές, για μια εβδομάδα από τη διατροφή σας, και μετά προσθέστετε τες σταδιακά, μια κάθε φορά.

3. Ρυθμίστε τις μερίδες των φρούτων και των λαχανικών. Ενώ τα ωμά λαχανικά και τα φρούτα είναι πολύ καλές επιλογές για τη συνολική υγεία, μπορεί να προκαλέσουν  στο στομάχι σας ανεπιθήμιτο φούσκωμα. Άρα, είναι καλύτερο, να τα μοιράσετε μέσα στην ημέρα και να μη τα τρώτε μαζεμένα.

4. Ελέγξτε για δυσανεξία στη λακτόζη. Εάν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, σας προκαλούν δυσάρεστα αέρια και φούσκωμα, μπορεί να έχετε δυσκολία στην πέψη της λακτόζης, ένας υδατάνθρακας που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά. Προσπαθήστε να καταναλώετε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λακτόζη,  όπως το γιαούρτι και γάλα χωρίς λακτόζη.

5.Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε κάλιο. Τρώτε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα καλίου, συμπεριλαμβανομένων το αβοκάντο, τις  μπανάνες, τη παπάγια, το  μάνγκο, το  πεπόνι και το άπαχο γιαούρτι (γίνεται χωρίς τεχνητές γλυκαντικές ουσίες). Το κάλιο είναι ένα φυσικό διουρητικό, γι 'αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της κατακράτησης νερού και του  πρηξίματος της κοιλιάς.

6. Θα πρέπει πάντα να πίνετε πολλά υγρά. Όταν πίνετε νερό, αλλά και άλλα ποτά χωρίς ζάχαρη, μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας, να διατηρήσει την κατάλληλη ισορροπία των υγρών, να σταματήσει την κατακράτηση νερού- μια σημαντική αιτία της φουσκωμένης κοιλιάς- και να αισθάνεστε χορτάτοι, με αποτέλεσμα να τρώτε λιγότερο.

7. Μείνετε μακριά από το αλκοόλ. Όταν πρόκειται για ένα επίπεδο στομάχι, το αλκοόλ δεν είναι φίλος σας.  Εάν καταναλώνετε αλκοολούχα ποτά, ευνοείτε τη κατακράτηση υγρών και καίτε μέχρι και 36% λιγότερα λιπαρά από ό, τι θα καίγατε κανονικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.