WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να οργανώσετε την κουζίνα σας για να χάσετε κιλά


22 Σεπτεμβρίου 2014

Αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε ή να διατηρήσετε τα κιλά που έχετε χάσει, ίσως ήδη γνωρίζετε ότι είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και να είστε ενεργοί. Αλλά, μπορεί να εκπλαγείτε, εάν μάθετε ότι, το πώς θα ρυθμίσετε την κουζίνα σας μπορεί να βοηθήσει, ή να εμποδίσει τις προσπάθειές σας. Εδώ είναι τέσσερις τρόποι για να οργανώσετε διακριτικά την κουζίνα σας, ώστε να χάσετε τα κιλά που σας βασανίζουν

1. Βάλτε σε εμφανές μέρος τα υγιεινά τρόφιμα

Η προβολή των τροφίμων αυξάνει τις πιθανότητες να καταναλώσετε περισσότερες μερίδες, από αυτές που σας αναλογούν. Η ορατότητα είναι εξαιρετικά σημαντική. Ό, τι βλέπετε πρώτο, είναι αυτό που πιθανώς θα αρχίσετε να σκέφτεστε. Άρα, βάλτε στο πρώτο ράφι της κουζίνας σας, τροφές με τις λιγότερες θερμίδες και στο πιο εμφανές σημείο του ψυγείου σας τοποθετείστε φρέσκα λαχανικά και φρούτα.

 2. Κρύψτε τα ανθυγιεινά σνακ 

Ακριβώς όπως τα υγιεινά τρόφιμα πρέπει να εντοπίζονται εύκολα, έτσι και τα  λιγότερο υγιή πρέπει να τα κρύψετε. Μελέτες έχουν δείξει ότι, όσοι τοποθετούν, τα παχυντικά σνακ σε ένα δυσπρόσιτο μέρος, τείνουν να ζυγίζουν 15 έως 20 κιλά λιγότερο από ό, τι οι άνθρωποι που αποθηκεύουν τα σνακ στους πάγκους της κουζίνας τους.

3. Μειώστε τα σκεύη που σερβίρετε

Είναι αποδεδειγμένο ότι, θα φάτε περισσότερο εάν σερβίρετε τα τρόφιμα σε μεγάλα πιάτα. Εάν, χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο κουτάλι σερβιρίσματος, τότε μπορεί να φάτε και 15 τοις εκατό περισσότερο, από το κανονικό. Αγοράστε λοιπόν, σκέυη σερβιρίσματος, για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του φαγητού.

 4. Δημιουργείστε  Zen ατμόσφαιρα στην κουζίνα σας

Μια νέα μελέτη, διαπίστωσε, ότι ένα χαλαρό περιβάλλον αυξάνει την ικανοποίηση και μειώνει την κατανάλωση κατά περίπου 18 τοις εκατό, ή περίπου 175 θερμίδες. Προσπαθήστε πριν καθίσετε να φάτε, να απαλύνετε τα φώτα της κουζίνας  ή να βάλετε μια απαλή μουσική υπόκρουση, που θα διώξει μακριά το άγχος και το στρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.