WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χάστε βάρος γρήγορα και με ασφάλεια


24 Νοεμβρίου 2014

Θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα; Ξεκινήστε από σήμερα και χάστε με ασφάλεια 3 ή περισσότερα κιλά την εβδομάδα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για μια επιτυχημένη απώλεια.

  • Καταρχήν, πρέπει να γνωρίζετε ότι, εάν καίτε 500 περισσότερες θερμίδες από ό, τι τρώτε κάθε μέρα για μια εβδομάδα, μπορεί να χάσετε περίπου 1-2 κιλά. Επίσης, αν θέλετε να χάσετε βάρος πιο γρήγορα, θα πρέπει να τρώτε λιγότερο και να γυμνάζεστε περισσότερο. Για παράδειγμα, εάν έχετε πάρει 1.050 έως 1.200 θερμίδες την ημέρα, και κάνετε άσκηση για μια ώρα την ημέρα, μπορείτε να χάσετε 3-5 κιλά την πρώτη εβδομάδα ή περισσότερο, ανάλογα το βάρος σας. Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι, δεν πρέπει να κόψετε το άμυλο, για να χάσετε κιλά. Γιατί, αυτό μπορεί να σημαίνει μια γρήγορη απώλεια βάρους, αλλά θα είναι κυρίως υγρά, όχι λίπους.
  • Καταναλώστε μια διατροφή που ελαχιστοποιεί τα πρόσθετα σάκχαρα, και το ζωικό λίπος από το κρέας και τα γαλακτοκομικά τρόφιμα. Για γρήγορη απώλεια βάρους, εστιάστε στην κατανάλωση άπαχων τροφίμων, όπως είναι τα φρούτα, λαχανικά, ασπράδια αυγών,  πουλερικά χωρίς πέτσα, ψάρια, οστρακοειδή, άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα, και άπαχο κρέας.
  • Κρατώντας ένα ημερολόγιο τροφίμων, μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε σε καλό δρόμο, διότι βλέπετε τι έχετε φάει όλη την ημέρα.  Εκτός από την καταγραφή του τι καταναλώσατε, και πότε, μπορείτε επίσης, να σημειώσετε πώς αισθανθήκατε λίγο πριν φάτε. Ήσασταν θυμωμένοι λυπημένοι ή βαριόσασταν; Συχνά επικεντρώνεστε στην ποσότητα και στις θερμίδες, ενώ και τα συναισθήματα είναι ένα τεράστιο μέρος των διατροφικών συνηθειών. Αν δείτε ένα επίμονο μοτίβο στο συναισθηματικό φαγητό, σκεφτείτε να μιλήσετε με έναν σύμβουλο γι 'αυτό.
  • Ήρθε η ώρα να ασκηθείτε περισσότερο! Η απώλεια βάρους απαιτεί περίπου μια ώρα την ημέρα μέτριας έντασης άσκηση. Κάντε αερόβιες ασκήσεις, οι οποίες καίνε τις περισσότερες θερμίδες, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε και μερικές ώρες την εβδομάδα προπόνηση δύναμης.

Τέλος, να θυμάστε, εάν ένα σχέδιο διατροφής ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.