WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 τροφές με το τέλειο ταίρι τους!


23 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει, ότι ορισμένες τροφές παρέχουν ακόμη μεγαλύτερο όφελος για την υγεία, όταν καταναλώνονται μαζί. Αποκτήστε λοιπόν, περισσότερα θρεπτικά συστατικά, συνδυάζοντας τις κατάλληλες τροφές.

1. Μπρόκολο και ραπανάκι, για την πρόληψη του καρκίνου

Μελέτες έχουν δείξει ότι, το μπρόκολο μαζί με τα ραπανάκια, δίνουν το μέγιστο σε αντιοξειδωτικά. Το μπρόκολο συμβάλλει σημαντικά στο σχηματισμό της σουλφοραφάνης, μιας αντικαρκινικής ουσίας, ενώ  τρόφιμα όπως τα ραπανάκια, έχουν το ένζυμο μυροσινάση, που εργάζεται για να βελτιώσει το σχηματισμό της σουλφοραφάνης και βοηθάει στην απορρόφησης της στο αίμα.

Δοκιμάστε ένα σάντουιτς σε ψωμί σίκαλης μεμπρόκολο, μαϊντανό, τριμμένο τυρί παρμεζάνα, καρύδια καπνιστό σολομό ή γαλοπούλα συν λεπτές φέτες ραπανάκι

2. Χοιρινό και μάνγκο, για γερά κόκαλα

Η βήτα-καροτίνη που βρίσκεται στα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά όπως, μάνγκο, καρότα, γλυκοπατάτες, μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα σας και συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας του δέρματος, των ματιών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Αλλά, θα πρέπει να έχετε πάρει μαζί και ψευδάργυρο, ώστε να λάβετε τα μέγιστα δυνατά οφέλη της βιταμίνης Α. Θα βρείτε τον ψευδάργυρο στο χοιρινό κρέας, στα πουλερικά, στο βοδινό.

Δοκιμάστε μια σάλτσα με ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους μάνγκο, 1 πορτοκάλι, πιπεριές, κρεμμύδι και 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) χυμό πορτοκαλιού. Σερβίρετε πάνω από μαγειρεμένο χοιρινό φιλέτο ή στήθος κοτόπουλου.

3. Κουρκούμη και μαύρο πιπέρι για να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού

Εδώ είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να στραφείτε στα ράφια με τα καρυκεύματα. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν διαπίστωσαν ότι, ο συνδυασμός της κουρκουμίνης (ένα βότανο που χρησιμοποιείται ως καρύκευμα ή μυρωδικό) και της πιπερίνης (ουσία στο μαύρο πιπέρι), μπορεί να αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού. Αυτά τα φυτοχημικά αντιδρούν συνεργικά το ένα με το άλλο, και μάχονται την ασθένεια.

Δοκιμάστε να βάλετε στα φαγητά κάρυ ή μουστάρδα μαζί με πιπέρι.

4. Γιαούρτι και αμύγδαλα για καλύτερη πέψη

Μερικές μελέτες υποστηρίζουν ότι, οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στα αμύγδαλα, αυξάνουν τα καλά βακτήρια (προβιοτικά) του πεπτικού σωλήνα. Τα προβιοτικά βρίσκονται σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, και το κεφίρ.  Άρα, ο συνδυασμός των ξηρών καρπών με το γιαούρτι, βοηθάει ώστε τα καλά βακτήρια να ευδοκιμήσουν, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δοκιμάστε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά μαζί με 1/3 φλιτζανιού ολόκληρα αμύγδαλα, 1/3 φλιτζάνι κάσιους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.