WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 τρόφιμα που σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι


4 Οκτωβρίου 2014

Η διατροφή επηρεάζει το δέρμα, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Ενώ πολλές κρέμες υπόσχονται ότι, θα σας κάνουν  να φαίνεστε νεότεροι, ωστόσο η κακή διατροφή μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης της επιδερμίδας, με την πάροδο του χρόνου. Εδώ, είναι 5 τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνετε με μέτρο, προκειμένου να φαίνεστε, όσο νέοι αισθάνεστε.

1. Γλυκά

Η υπερφόρτωση ζάχαρης μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία που ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Όταν τρώτε περισσότερη ζάχαρη από αυτή που τα κύτταρά σας μπορεί να επεξεργαστούν, ξεκινά η γλυκοζυλίωση, η οποία μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο της επιδερμίδας σας (την πρωτεΐνη που κρατά το δέρμα σφριγηλό και νεανικό). Επίσης, όπως είναι γνωστό τα γλυκά κάνουν κακό και στο χαμόγελό σας, γιατί δημιουργούν βακτήρια στο στόμα, με αποτέλεσμα τα δόντια να φθείρονται πιο γρήγορα.

2. Αλκοόλ

Ένα υγιές συκώτι σημαίνει υγιές δέρμα. Όταν το συκώτι σας λειτουργεί καλά, οι τοξίνες που θα μπορούσαν δυνητικά να επηρεάσουν το δέρμα, αποβάλλονται με φυσικό τρόπο μέσα στο σώμα σας. Αλλά, εάν οι τοξίνες συσσωρεύονται στο συκώτι σας, και δεν κατανέμονται σωστά, το δέρμα σας μπορεί να αναπτύξει μια ποικιλία προβλημάτων, όπως ακμή, ωχρότητα, και ρυτίδες. Το αλκοόλ, επίσης, μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, η οποία συνδέεται με την επιταχυνόμενη γήρανση

3. Απανθρακωμένο κρέας

Αυτό το πολύ καλοψημένο κρέας είναι για εσάς σας; Ένα απανθρακωμένο κρέας περιέχει υδρογονάνθρακες, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή, και έτσι να διασπαστεί το κολλαγόνο του δέρματος. Όμως, δεν χρειάζεται απαραιτήτως να εξορίσετε το μπάρμπεκιου από η ζωή σας, αλλά τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι έχετε δεν έχετε παραιτήσει το κρέας και ότι καθαρίζετε συχνά τη σχάρα.

4. Επεξεργασμένα κρέατα

Πολλά από αυτά τα κρέατα έχουν θειώδη και άλλα συντηρητικά, που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στο δέρμα, και να επιταχύνουν την εμφάνιση της γήρανσης. Επίσης, τείνουν να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, το οποίο μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε πρησμένοι. Δοκιμάστε το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα και καταναλώστε περισσότερα λαχανικά.

5. Trans λίπη Σε περίπτωση που ο κίνδυνος καρδιακής νόσου δεν είναι αρκετός, για να σας κάνει να σταματήσετε την κατανάλωση των  trans λιπαρών, τότε σκεφτείτε ότι κάνουν επίσης, κακό στο δέρμα σας. Τα trans λιπαρά προάγουν τη φλεγμονή. Μην ξεγελιέστε από μια ετικέτα που λέει 0g trans λιπαρά, γιατί μπορεί να περιέχει κάτω από 0,5 g  λίπους. Φροντίστε να αποφεύγετε τα προϊόντα, που έχουν υδρογονωμένο λάδι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.