WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 λόγοι που αισθάνεστε πάντα κουρασμένοι


12 Οκτωβρίου 2014

Αισθάνεστε υποτονικοί; Το μόνο σίγουρο είναι ότι, κάποιες συνήθειες, σας απομυζούν την ενέργειά και ενισχύουν την κούραση σας. Τα μικρά πράγματα που κάνετε (και δεν κάνετε) μπορεί να σας εξαντλήσουν τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Παρακάτω, θα σας αποκαλύψουμε κάποιες συνήθειες που μπορεί να σας κάνoυν να νιώθετε πάντα κουρασμένοι.

1. Μπορείτε να παραλείψετε την άσκηση, όταν είστε κουρασμένοι; Και όμως η παράκαμψη της προπόνηση σας, για να εξοικονομήσετε ενέργεια, λειτουργεί πραγματικά ενάντια σε σας. Η τακτική άσκηση αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή, βοηθάει στη λειτουργία του καρδιαγγειακού σας συστήματος, και παρέχει οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στους ιστούς σας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να ξαπλώσετε στον καναπέ, πηγαίνετε τουλάχιστον για ένα γρήγορο περπάτημα και δεν θα το μετανιώσετε

2. Δεν πίνετε αρκετό νερό. Όντας ακόμα και ελαφρώς αφυδατωμένοι, μόλις το 2% της κανονικής απώλειας, μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της ενέργειας σας. Η αφυδάτωση προκαλεί μία μείωση του όγκου του αίματος και αυτό μειώνει την ταχύτητα με την οποία το οξυγόνο και  τα θρεπτικά συστατικά φθάνουν στους μύες και στα όργανά σας.

3. Δεν καταναλώνετε αρκετό σίδηρο. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να σας κάνει υποτονικούς, οξύθυμους και αδύναμους. Ενισχύστε την πρόσληψη σιδήρου σας, για να μειώσετε τον κίνδυνο της αναιμίας. Καταναλώστε άπαχο βοδινό κρέας, φασόλια, αυγά, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και συνδυάστε τις φυτικές τροφές με βιταμίνη C.

4. Είστε τελειομανείς. Η προσπάθεια να είστε συνεχώς τέλειοι, σας κάνει να δουλεύετε πολύ σκληρότερα από ό, τι είναι απαραίτητο. Μπορείτε να ορίσετε τους στόχους, που είναι ρεαλιστικοί και να αφήσετε αυτούς που είναι δύσκολο έως αδύνατο να επιτευχθούν. Επίσης, συνιστάται η θέσπιση του χρόνου για τον εαυτό σας, ώστε να ξεκουράζεστε και να αποκτάτε και πάλι ενέργεια.

5. Παραλείπετε το πρωινό. Το φαγητό που τρώτε είναι το καύσιμο για το σώμα σας, και όταν κοιμάστε, το σώμα σας συνεχίζει να χρησιμοποιεί ό, τι είχατε καταναλώσει στο δείπνο. Έτσι, όταν ξυπνάτε το πρωί, θα πρέπει να εφοδιάζεστε με καύσιμα,  δηλαδή να τρώτε πρωινό, για να μην αισθάνεστε εξαντλημένοι. Καταναλώστε πρωινό που περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχες πρωτεΐνες, και υγιεινά λίπη.

6. Έχετε ένα ακατάστατο γραφείο. Ένα ακατάστατο γραφείο σας εξαντλεί ψυχικά και περιορίζει την ικανότητα του εγκεφάλου σας να επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Στο τέλος της κάθε ημέρας, βεβαιωθείτε, ότι τα αντικείμενα του γραφείου σας είναι τακτοποιημένα. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε ένα θετικό ξεκίνημα το επόμενο πρωί. Αν το γραφείο σας χρειάζεται σημαντική αναδιοργάνωση, κάντε ένα βήμα τη φορά, αρχίστε μα το ένα συρτάρι και σιγά σιγά προχωρήσετε και στο υπόλοιπο γραφείο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.