WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 tips για να νιώσετε πιο ζωντανοί


27 Οκτωβρίου 2014

55b9453d570b99abf7ac0d5bd64f6554ka.jpg

Έχετε ακούσει, ότι αναγκάζοντας τον εαυτό σας να χαμογελάσει, μπορεί να βελτιώσετε τη διάθεσή σας; Λοιπόν, μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry, δείχνει ότι την ευτυχία την δημιουργείτε εσείς. Δεν έχει σημασία αν θέλετε να ερωτευτείτε, να είστε ενθουσιαμένοι από τη δουλειά σας, ή να νιώσετε γεμάτοι ενέργεια, γιατί όλα έρχονται κάτω από την ίδια αίσθηση : θέλετε να νιώσετε ζωντανοί. Η πορεία προς την ευτυχία είναι διαφορετική για τον καθένα, το οποίο σημαίνει, ότι θα πρέπει να διερευνήσετε την ατομικότητα σας και να φέρετε τη μοναδικότητα σας στην επιφάνεια. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που εάν τους εφαρμόσετε, μπορεί να γίνετε πιο ευτυχισμένοι.

1. Μιλήστε για τα αρνητικά στον εαυτό σας. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Για πολλούς η αρνητική αυτο-φλυαρία είναι σαν να λογοκρίνετε τον εαυτό σας. Όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι, ο τρόπος που μιλάτε στον εαυτό μας, επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής σας και θέτει τις βάσεις για την επιτυχία, την ευδαιμονία, και την αγάπη.

2. Τεντώστε το σώμα σας προς όλες τις κατευθύνσεις, πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι. Αυτό, βοηθάει, ώστε να ξυπνήσουν τα κύτταρά σας, να επιμηκυνθεί το σώμα σας, και να αυξηθεί η ροή του αίματος, μέσα από ολόκληρο το σώμα σας. Άρα, τεντωθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να κρατήσετε τα κύτταρα σας σε εγρήγορση και για να νιώσετε ζωντανοί.

3. Κάντε φιλοφρονήσεις ελεύθερα.Τι πιο αναζωογονητικό από ένα χαμόγελο και ίσως ακόμη και ένα μικρό αθώο φλερτ με έναν συνάδελφο, φίλο ή ακόμα και έναν ξένο. Εάν παρατηρείτε τα θετικά πράγματα των άλλων, θα νιώσετε περισσότερο χαρούμενοι και θα έχετε αναπόφευκτα θετική ενέργεια.

4. Δώστε προσοχή στον ουρανό (και την υπόλοιπη φύση). Τα σύννεφα δεν είναι ποτέ ίδια, πάντα αλλάζουν χρώμα και μέγεθος. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τα σύννεφα, αλλά με όλη τη φύση και μας θυμίζει, ότι τίποτα δεν είναι ποτέ στατικό, αλλά όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Παρατηρώντας, λοιπόν τη φύση σε όλο της το μεγαλείο, σας υπενθυμίζει, επίσης, ότι είστε μέρος της, κάτι που είναι πολύ μεγαλύτερο, από τις άμεσες ενοχλήσεις της καθημερινής ζωής.

5.Τρώτε με ευχαρίστηση και με όλες τις αισθήσεις σας. Το φαγητό είναι τροφή για το μυαλό σας, το σώμα και την ψυχή. Επίσης, είναι μία όμορφη εμπειρία που συνοδεύεται με την προσθήκη χρωμάτων και γεύσεων. Είναι δύσκολο να αισθανθείτε ζωντανοί, όταν δεν απολαμβάνετε το φαγητό σας και το τρώτε αγχωτικά. Αντ΄αυτού, κάνετε τα γεύματα σας όμορφα και νόστιμα, αρχίστε να μασάτε αργά, και νιώστε όλες τις γεύσεις. Σκεφτείτε, ότι η ώρα του γεύματος είναι ο χρόνο σας, για να αναγεννηθείτε.

6. Γελάστε. Πως θα ήταν η ζωή χωρίς γέλιο; Θα ήταν απολύτως μίζερη και ανιαρή. Ο λόγος που το γέλιο σας κάνει, να αισθάνεστε τόσο καλά είναι επειδή, είναι μια αυθόρμητη, μη προγραμματισμένη αντίδραση. Όταν πραγματικά γελάτε από την κοιλιά σας, είσαστε ευάλωτοι και αυθόρμητοι, πτυχές του εαυτού σας που τόσο συχνά κρατάτε κρυφές και υπό έλεγχο. Ωστόσο, επιτρέποντας στον εαυτό σας κάποιες φορές να γίνει πιο ευάλωτος, σας δίνει μια τεράστια αίσθηση ζωντάνιας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.