WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 tips για να μην αρρωστήσετε


31 Οκτωβρίου 2014

Πυρετός, ρίγη, βήχας, μυϊκοί πόνοι και κόπωση είναι κάποια  συμπτώματα της γρίπης, τα οποία μπορεί να κρατήσουν μέρες έως και εβδομάδες, ανάλογα με το ανοσοποιητικό σύστημα του κάθε ατόμου. Εάν, όμως επακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, θα μείνετε μακριά από τη γρίπη και θα παραμείνετε υγιείς αυτή τη σεζόν.

1. Τακτικό πλύσιμο χεριών. Δεδομένου ότι η γρίπη μεταδίδεται από άτομο σε άτομο, το πλύσιμο των χεριών είναι ένα ουσιαστικό βήμα της εξάπλωσης. Όταν τα χέρια σας έρθουν σε επαφή με τις επιφάνειες, όπως δημόσια πόμολα και κουπαστές, είστε εκτεθειμένοι σε αμέτρητα μικρόβια. Υιοθετήστε τη συνήθεια να πλένετε τα χέρια σας, κάθε φορά που θα φτάσετε στον προορισμό σας, είτε πρόκειται για το γραφείο ή το σπίτι. Ο σωστός τρόπος για να πλύνετε τα χέρια σας περιλαμβάνει ένα καλό σαπούνι και ζεστό νερό ανάμεσα στα δάχτυλα, κάτω από τα νύχια και γύρω από τους καρπούς για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα (ή το χρόνο που χρειάζεται για να τραγουδήσετε το "Happy Birthday" δύο φορές.

2. Κρατήστε μια απόσταση. Αν εργάζεστε με κάποιον που είναι άρρωστος, κρατάτε αποστάσεις. Επίσης, μπορείτε να παροτρύνετε τον συνάδελφο σας, όταν βήχει να βάζει τον το χέρι του, σε περίπτωση που δεν το κάνει, ώστε να μην σας έρθουν τα σταγονίδια.

3. Επενδύστε στα δικά σας σκεύη και κούπες. Η κοινή χρήση των σκευών σε ένα γραφείο δεν είναι ανθυγιεινή, αρκεί να πλένονται καλά. Όμως, κατά τη διάρκεια της εποχιακής γρίπης, είναι καλύτερο να έχετε τις δικές σας κούπες. Ένας από τους γρηγορότερους τρόπους για να εξαπλωθεί ένας ιός, είναι από την επαφή  στόμα με στόμα, άρα καλό είναι να μην μοιράζεστε πράγματα, όπως  ποτά ή τσιγάρα ή να φιλιέστε με κάποιον που είναι άρρωστος.

4. Ένας εύκολος, άλλος εύκολος τρόπος για να κολλήσετε γρίπη, είναι η άμεση φυσική επαφή με όσους είναι άρρωστοι. Κάνοντας συνεχώς χειραψίες, είναι επικίνδυνο και σας κάνει επιρρεπείς στους εποχιακούς ιούς της γρίπης. Μπορείτε να βρείτε μια εύκολη εναλλακτική λύση για χειραψίες, χωρίς να φανείτε αγενείς, όπως ένα φιλικό χτύπημα, στον ώμο.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.