WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της γρίπης στο σπίτι


2 Νοεμβρίου 2014

Χυμός λαχανικών: Αν νιώθετε ότι η γρίπη σας πλησιάζει απειλητικά, τότε ένα ποτήρι χυμό λαχανικών, θα τονώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, διότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θα σας κρατήσει ενυδατωμένους. Ψάχνετε μία γλυκιά γεύση; Φτιάξτε έναν ανάμεικτο χυμό, με τα αγαπημένα σας φρούτα.

Κοτόσουπα: Θρεπτική και ενυδατική, υπάρχει μια επιστημονική απόδειξη ότι, η σούπα κοτόπουλου μπορεί να βοηθήσει με την επούλωση και να έχει ήπια αντιφλεγμονώδη δράση. Μελέτες έχουν δείξει, ότι η ζεστή σούπα κοτόπουλου μπορεί να βελτιώσει τις ρινικές οδούς και να προστατεύσει το σώμα από βακτήρια και ιούς

Σκόρδο: Εάν αισθάνεστε ότι θα αρρωστήσετε, το σκόρδο μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, για να το χρησιμοποιήσετε ως μπαχαρικό στα τρόφιμα, όπως στις σούπες. Φαίνεται ότι έχει αντιμικροβιακές και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες και μπορεί να σας δώσει μικρή ανακούφιση από τη συμφόρηση.

Τζίντζερ: Έχετε στομαχόπονο ή ναυτία; Το τζίντζερ μπορεί να απαλύνει αυτά τα συμπτώματα. Ορισμένες μελέτες δείχνουν, ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Δοκιμάστε να προσθέσετε τριμμένο ή σε μορφή σκόνης τζίντζερ στο φαγητό σας ή να το πιείτε σαν ρόφημα.

Ζεστό τσάι: Το πράσινο και το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μάχονται τη γρίπη. Επίσης, η βαθιές αναπνοές στον ατμό του τσαγιού, μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση της συμφόρησης. Προσθέστε μια κουταλιά μέλι και λίγο λεμόνι λεμόνι, για να καταπραΰνετε τον πονόλαιμο. Εάν η καφεΐνη σας ενοχλεί, να επιλέξετε ποικιλίες χωρίς καφεΐνη.

Μπανάνα: Οι μπανάνες είναι καταπραϋντικές για το στομάχι. Επίσης, μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα, όπως ναυτία, έμετο και διάρροια, που συχνά εμφανίζονται στη γρίπη. Μπανάνες, μήλο και ρύζι είναι συχνά οι πρώτες τροφές που καταναλώνονται όταν αρρωστήσετε.

Οι βιταμίνες Α, C, Β και D, στηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Τα συμπληρώματα μπορούν να ενισχύσουν τη δράση των τροφών κατά την εποχή της γρίπης.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ_ECHINACEA & VITAMIN C

Δοκιμάστε τα συμπληρώματα διατροφής του Korres, Echinacea and vitamin C για άμεση ανακούφιση. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός με εχινάτσεα και βιταμίνη C, σας προσφέρει προστασία και υποστηρίζει τους αμυντικούς μηχανισμούς τού σώματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.