WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

8 γρήγορες επεμβάσεις για να μειώσουμε τις ρυτίδες


3 Νοεμβρίου 2014

FACE.jpg

Καθώς μεγαλώνουμε η ποσότητα του κολλαγόνου στο δέρμα και στο σώμα μας ολοένα και περιορίζεται σε σταθερό ρυθμό. Οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης είναι υπεύθυνες για την διατήρηση της σφριγηλότητας, υγιούς εικόνας, γεμίσματος και νεανικής υφής του προσώπου γενικότερα.

Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές λύσεις στην πλαστική χειρουργική που μπορούν να βοηθήσουν στην ανανέωση του προσώπου.

Laser - Σύσφιξη προσώπου

Αρκετά laser βοηθούν στην σύσφιξη τους δέρματος μέσα από την αναδιοργάνωση του κολλαγόνου και ελαστίνης αλλά και ταυτόχρονα διεγείροντας την παραγωγή καινούρια ποσότητα κολλαγόνου ώστε να δημιουργηθεί η απαιτούμενη σφριγηλότητας στο πρόσωπο. Τέτοιες μορφές laser είναι το IPL όπου είναι υψηλής θερμότητας laser για το χορίο, η τα κλασσικά laser Resurfacing με ήπια η εντονότερη θερμική βλάβη στο πρόσωπο. Μειονέκτημα αυτής της θεραπείας είναι η ανάγκη επαναληπτικών συνεδριών για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Microdermabration - Μικροαπόξεση προσώπου

Η μέθοδος αυτή βοηθάει στην απομάκρυνση όλων των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας και ταυτόχρονα όλη την εναπόθεση σμήγματος του δέρματος με σκοπό την λάμψη του δέρματος και ήπια σύσφιξη .

New life

Η χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων διέγερσης μυικών ομάδων προσώπου προκαλεί σύσφιξη στις περιοχές κεντρικού προσώπου, λαιμού, περιοφθάλμιας περιοχής και μετώπου. Το New life αποτελεί μια γρήγορη και εντελώς ανώδυνη θεραπεία με πολύ καλά αποτελέσματα.

Botox

Χρήση botox για άμεση, γρήγορη και αποτελεσματική απομάκρυνση ρυτίδων του άνω προσώπου ( μέτωπο, περιοφθάλμιας χώρας, φρυδιών) όπως και μερικώς για την περιοχή του τραχήλου. Η χρήση του botox πέραν της άμεσης δράσης των 4-6 μηνών έχει και τα( long –term) μακροπρόθεσμα οφέλη βελτίωσης ρυτίδων και του κολλαγόνου τα οποία αναστέλλουν την καταστροφή και εναπόθεση καινούριου κολλαγόνου που επιτελείτε έτσι και αλλιώς καθημερινά.

Ενέσεις υαλουρονικού οξέως ( fillers )

Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέως για γέμισμα βαθιών ρυτίδων προσώπου όπως είναι (ρινοπαρειακή, μεσόφρυο κ.λ.π. ), γέμισμα ζυγωματικών και ανόρθωση χειλιών όπως και αντιμετώπιση των ρυτίδων καπνιστού γύρω από τα χείλη.

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ

Με πολλαπλές νύξεις στο πρόσωπο γίνεται έγχυση υγρής μορφής υαλουρονικού οξέως. Η θεραπεία γίνεται επιφανειακά στο δέρμα για ενυδάτωση και βελτίωση των ρυτίδων.

‘Εγχυση PRP με βλαστοκύτταρα

Σε ασθενή με τα ενέσιμα υαλουρονικού οξέως η θεραπεία με βλαστοκύτταρα κάνει χρήση αυτόλογων κυττάρων περιφερικού αίματος ( αιμοπετάλια, βλαστοκύτταρα, αυξητικοί παράγοντες ) και μέσα από την φυσιολογία και διαδικασία της επούλωσης δημιουργείται καινούριος ιστός, ινοβλάστες, με τελικό αποτέλεσμα την σύσφιξη, λάμψη και γέμισμα των ρυτίδων που ήδη υπάρχουν.

Ήπια επεμβατική μέθοδος

Η τεχνική one stitch eyebrowlift αποτελεί μια mini παρεμβατική τεχνική στην πλαστική χειρουργική για ανόρθωση των περιοχών γύρω από τα μάτια και φρύδια. Ανάρρωση σε 2 –3 ημέρες .

PIC

Ανδρέας Ιωαννίδης Δρ Ανδρέας Ιωαννίδης Πλαστικός Επανορθωτικός Χειρουργός Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Advanced Aesthetics Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109595566 Facebook: AdvancedAestheticsGr www.newu.gr[email protected]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.