WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υγιεινές και νόστιμες εναλλακτικές λύσεις για πατατάκια!


22 Νοεμβρίου 2014

Τα πατατάκια είναι ένα βολικό και νόστιμο σνακ, αλλά δεν είναι υγιές. Είναι πλούσια σε θερμίδες και περιέχουν υψηλά επίπεδα τρανς λιπαρών οξέων και αρκετό αλάτι. Όμως, δεδομένου ό,τι οι περισσότεροι από εσάς, σας αρέσουν τα πατατάκια, πρέπει να γνωρίζετε ό,τι υπάρχουν και κάποιες υγιέστερες εναλλακτικές λύσεις, για να τα φτιάξετε και να τα απολαύσετε. Όταν πρόκειται για την υγιεινή διατροφή, είναι σημαντικό να μάθετε πώς να περιορίσετε τους πόθους σας, με υγιείς εναλλακτικές λύσεις. Άρα, δοκιμάστε μερικά από τα παρακάτω τραγανά τσιπς, τα οποία είναι απίστευτα νόστιμα και τόσο εύκολο να τα κάνετε!

  1. Τσιπς από παντζάρια. Έχουν ψηλή περιεκτικότητα σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, και είναι μία από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για πατατάκια. Επίσης, βοηθάνε στη μείωση της υψηλής πίεσης του αίματος και στην πρόληψη του κίνδυνου καρδιακών προσβολών. Αν δεν σας αρέσουν τα παντζάρια, μπορείτε να τα καταναλώσετε μαζί με ένα υγιές ντιπ, και δεν θα καταλάβετε τη διαφορά από τα κανονικά τσιπς.
  2. Τσιπς μπανάνας. Όταν ποθείτε κάτι νόστιμο και τραγανό, φτιάξτε τσιπς από μπανάνα, αντί για πατατάκια. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και κάλιο, και είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας για το σώμα σας. Μπορεί να είναι πιο εύκολο να φάτε μια μπανάνα φρέσκια, αλλά αν έχετε κάποιο ελεύθερο χρόνο, προσπαθήστε να φτιάξετε αυτά τα πατατάκια. Όλη η οικογένειά και ειδικά τα παιδιά, θα αγαπήσουν αυτό το υγιεινό σνακ
  3. Τσιπς τορτίγια. Ενώ μπορείτε να αγοράσετε τσιπς από το μανάβικο, είναι καλύτερα να φτιάξετε το δικό σας τσιπ τορτίγια στην άνεση του σπιτιού σας. Εξάλλου πολλές μάρκες από τα καταστήματα, περιέχουν αλάτι και λάδι και μπορεί να είναι υψηλές σε θερμίδες. Ενώ τα σπιτικά τσιπς είναι πιο υγιεινά και πιο νόστιμα, αφού μπορείτε να ελέγχετε πόσο αλάτι προστίθεται και ποια έλαια χρησιμοποιούνται.
  4. Τσιπς από πίτα. Αυτά τα τσιπς είναι πλησιέστερα προς τα κανονικά πατατάκια. Η σημαντική διαφορά είναι ό,τι οι πίτες είναι πιο υγιεινές και πιο νόστιμες, ειδικά όταν ενισχύετε τη γεύση τους με κανέλα, για μια γλυκιά απόλαυση ή με σκόρδο, για μια πιο πικάντικη επιλογή.
  5. Τσιπς από κατσαρό λάχανο. Μια από τις πιο υγιεινές λύσεις για πατατάκια, είναι το κατσαρό λάχανο. Δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά, είναι και πλούσιο σε μαγνήσιο, ασβέστιο, βιταμίνες Α, C και Κ. Αυτό είναι το καλύτερο σνακ, για να καταναλώσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Απλά, πετάξτε μερικά ψιλοκομμένα φύλλα λάχανο ραντισμένα με ελαιόλαδο στο φούρνο σας, περιμένετε μέχρι να γίνουν τραγανά και το υγιεινό σνακ σας είναι έτοιμο.
  6. Τσιπς μελιτζάνας. Η μελιτζάνα περιέχει τις απαραίτητες βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά, και είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη μελιτζάνα περιέχει περίπου 2-5% της συνιστώμενης ποσότητας βιταμινών B1, B6 και C. Όταν γαρνίρεται με πιπέρι, μαϊντανό, σκόρδο, παρμεζάνα και  άνηθο, τότε τα τσιπς μελιτζάνας είναι ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ, για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.