Η πιπερόριζα έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική και στη μαγειρική εδώ και αιώνες. Είναι ένα πολύ ευπροσάρμοστο φυτό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες μορφές: σε σκόνη, αποξηραμένο, φρέσκο, και ως έλαιο ή χυμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ό,τι η πιπερόριζα μπορεί να υπερηφανεύεται για τα τόσα πολλά και απίστευτα οφέλη, που προσφέρει στη υγεία.
Ανακουφίζει από γαστρεντερικές διαταραχές. Το τζίντζερ πιστεύεται ό,τι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τα προβλήματα του στομάχου. Τείνει να συσσωρεύεται στην γαστρεντερική οδό, διευκολύνοντας την λειτουργία του εντέρου. Επίσης, μπορεί να ανακουφίσει από την κοιλιακή διάταση, τον τυμπανισμό, τις στομαχικές διαταραχές και τους κολικούς. Το τζίντζερ όχι μόνο θα προωθήσει την καλύτερη αφομοίωση και απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών στο αίμα σας, αλλά θα σας προσφέρει και μια έκρηξη γεύσης.
Μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο. Το τζίντζερ έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι μελέτες δείχνουν ό,τι μπορεί να ανακουφίσει όσες πάσχουν από τις κράμπες της περιόδου. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τις ημικρανίες, τους μυϊκούς πόνους και τον πόνο στις αρθρώσεις. Πίνοντας ένα τσάι με ένα μικρό κομμάτι της ρίζας τζίντζερ, είναι ένας εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από τους πονοκέφαλους, που σας ταλαιπωρούν. Εάν από την άλλη πονάνε οι μύες σας, τότε γεμίστε τη μπανιέρα και προσθέστε ένα-δυο σταγόνες έλαιο τζίντζερ και μουλιάστε για 20 λεπτά.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η Ημερήσια κατανάλωση του τζίντζερ μπορεί να σας προφυλάξει από τη γρίπη κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Αυτό το φυτό είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, χρώμιο και μαγνήσιο, τα οποία διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Πίνοντας ένα τσάι με τζίντζερ και λεμόνι σε καθημερινή βάση, θα σας βοηθήσει να μείνετε υγιείς σε κάθε εποχή του έτους.
Δίνει στα πιάτα μια υπέροχη γεύση. Αυτό μπορεί να μην έχει σχέση με την υγεία, όμως όταν ανακάλυψα την υπέροχη γεύση του τζίντζερ, έγινε ένα αναντικατάστατο συστατικό στην κουζίνα μου. Αγαπώ την υπόγλυκη γεύση που δίνει σε κάθε πιάτο ή ποτό. Μπορείτε να το προσθέσετε σε επιδόρπια, κύρια γεύματα, ορεκτικά και ποτά. Εκτός από την παραδοσιακή ασιατική κουζίνα, το τζίντζερ χρησιμοποιείται ευρέως ως ένα σύνηθες συστατικό σε πολλά ελληνικά φαγητά, γι αυτό και μερικές φορές, το προσθέτω στα πουλερικά, στο κρέας και στα ψάρια, για μια ιδιαίτερη γεύση.
Βοηθάει να χάσετε βάρος. Με τη προσθήκη του τζίντζερ στη διατροφή σας, μπορείτε εύκολα να μειώσετε την κατανάλωση τροφίμων και να χάσετε μερικά κιλά. Αυτό το μπαχαρικό, προωθεί τον κορεσμό, πράγμα που σημαίνει ό,τι θα τρώτε λιγότερο και θα αισθάνεστε χορτάτοι.
Η πιπερόριζα είναι ένα ισχυρό αφροδισιακό. Το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί ως ένα ισχυρό αφροδισιακό για χιλιάδες χρόνια. Έχει την ικανότητα να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και είναι εξαιρετικά εφιδρωτικό, με αποτέλεσμα να έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Έτσι την επόμενη φορά που σχεδιάζετε μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τζίντζερ στο μενού σας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.