WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κακές συνήθειες διατροφής που ποτέ δεν ξέρατε ότι έχετε


21 Νοεμβρίου 2014

Όλοι γνωρίζουμε τα προφανή και αυτά που πρέπει να προσέξουμε, όμως, τι γίνεται με τα αβλαβή πράγματα που κάνουμε, και που δεν έχουν καν περάσει  από το μυαλό μας, ότι ίσως  να είναι «κακές συνήθειες διατροφής»; Αυτές οι συνήθειες θα μπορούσαν να είναι, ένα «υγιεινό» σνακ που έχετε πάντα μαζί σας σε περίπτωση που πεινάσετε. Ή θα μπορούσε να είναι  ένας μύθος, που η μαμά σας, σας είπε για την υγιεινή διατροφή. Όμως, στην πραγματικότητα αυτές οι «αβλαβείς» συνήθειες καταστρέφουν όλη τη σκληρή δουλειά και την προσπάθεια σας να είστε υγιείς και να χάσετε βάρος. Δείτε παρακάτω, τι πρέπει να προσέξετε και δεν το γνωρίζατε μέχρι τώρα.

Ζάχαρη στο τσάι ή στον καφέ σας. Εντάξει, ξέρουμε ότι, πιθανώς γνωρίζετε ότι, εάν βάζετε ζάχαρη σε ζεστά ροφήματα, δεν είναι το καλύτερο για τη διατροφή σας. Αλλά, στοιχηματίζω ότι δεν ξέρατε αυτό ... Αν βάζετε ζάχαρη στο τσάι ή στον καφέ σας, και πίνετε περίπου στα τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα, παίρνετε τις ίδιες θερμίδες με το αν φάτε ένα ντόνατ μαρμελάδα! Πώς να το σταματήσετε: Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος γύρω από αυτό. Το να κόψετε τη ζάχαρη δεν πρόκειται για κάτι εύκολο. Αλλά ξεκινήστε μειώνοντας τη σιγά-σιγά, μέχρι να μην χρειάζεστε καθόλου ζάχαρη στα ροφήματα σας. Το κλειδί δεν είναι η απότομη αλλαγή, αλλά να θέτετε μικρούς στόχους.

Τρώγοντας πάρα πολύ γρήγορα είναι μια κακή συνήθεια διατροφής, που οφορά πολλούς από εσάς. Οι ειδικοί λένε ό,τι το σώμα σας χρειάζεται 20 λεπτά για να δώσει την εντολή στον εγκέφαλο, ότι έχετε χορτάσει. Οπότε αν τρώτε αργά, και δώσετε στον εαυτό σας χρόνο να εκτιμήσει  το φαγητό, τότε θα καταλάβετε πότε πραγματικά νιώθετε πλήρεις. Πώς να το σταματήσετε: Βάλτε σαν στόχο να μασάτε κάθε μπουκιά φαγητού 15 φορές. Ακόμα κι αν δεν την μασήσετε τόσες φορές, θα σας γίνει σιγά-σιγά συνήθεια και θα αποκτήσετε περισσότερη επίγνωση του τι τρώτε.

Ρίχνετε πολύ αλάτι στο φαγητό σας. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη αλατιού για κάθε ημέρα είναι 6 γραμμάρια. Αλλά, τα πιο πολλά τρόφιμα έχουν πρόσθετο αλάτι. Αυτό σημαίνει ότι τρώτε περισσότερο από ό,τι νομίζετε. Πώς να το σταματήσετε: Δοκιμάστε να κόψετε την προσθήκη αλατιού και βάλτε άλλα μπαχαρικά, που το νοστιμίζουν εξίσου.

Δεν τρώτε αρκετά καθ΄όλη την ημέρα. Ίσως να νομίζετε ό,τι έχετε κάνει πολύ καλά, που έχετε καταναλώσει όλη την ημέρα, ένα μικρό μπολ με δημητριακά, μια ελαφριά σαλάτα για το μεσημεριανό γεύμα και κανένα σνακ. Όμως, το βράδυ που θα γυρίσετε σπίτι και θα αποφορτιστείτε, θα  συνειδητοποιήσετε ότι, θέλετε να φάτε τα πάντα. Αυτό μπορεί να καταστρέψει όλη την καλή δουλειά που έχετε κάνει όλη την ημέρα! Πώς να το σταματήσετε: Το να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα, είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος. Πάρτε υγιεινά σνακ μαζί σας, όπως καρότα, αγγούρια, φρούτα και γενικά ό,τι μπορείτε να έχετε ανά πάσα στιγμή. Και πάντα να έχετε ένα σνακ έκτακτης ανάγκης στην τσάντα σας, σε περίπτωση που πεινάτε πάρα πολύ και δεν έχουν καμία άλλη επιλογή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.